Hoe kun je witte muren decoreren?

Als je onlangs op Instagram of Pinterest op zoek bent naar interieurtips voor je huis, zul je gemerkt hebben dat de geheel witte look momenteel absoluut trendy is. Dit is niet verrassend, aangezien een laagje witte verf heel krachtig kan zijn en allerlei emoties bij mensen kan opwekken. Er zijn eigenlijk maar weinig betere manieren om je interieur een leeg canvas en een nieuwe start te geven dan door het wit te schilderen. Of je nu een nieuw huis hebt gekocht, huurt of regelmatig je muurkleuren wilt veranderen, geheel witte muren kunnen perfect zijn om de lei schoon te vegen. Decoreer ze vervolgens met behulp van de volgende tips. 

Neutrale kleuren
Met wit als basis kan het toevoegen van neutrale kleuren en tinten aan je huis een meer samenhangende, gelaagde look creëren. Bruine en lichtgrijze, groene of blauwe tinten kunnen bijvoorbeeld samen spelen om een ​​rustig gevoel te creëren, terwijl het strategisch gebruiken van zwarte objecten de kamer een extra randje kan geven. Hang daarom bijvoorbeeld een zwarte industriele wandplank op aan de witte muur. 

Kunst
Omdat wit zo’n neutrale tint is, geeft het je een betere kans om je persoonlijkheid te laten zien zonder te hoeven concurreren met afleidende muurkleuren. Hangende kunstwerken of sculpturale stukken zijn een geweldige manier om de aandacht erop te vestigen en ze te laten opvallen tegen de geheel witte achtergrond. 

Wit op wit
Witte muren gecombineerd met witte meubels kunnen de kamer een fris en schoon gevoel geven. Ze bieden je ook de mogelijkheid om je eigen draai aan de kamer te geven en kussens en textiel te gebruiken om een ​​vleugje op elkaar afgestemde kleuren toe te voegen.

Natuurlijk licht
Houd bij het wit schilderen van een kamer rekening met de natuurlijke lichtbron. Dit komt omdat een kamer die wit geschilderd is het licht van de ruimte kan optimaliseren, zodat een kamer met weinig natuurlijk licht baat kan hebben bij geheel witte muren, terwijl een goed verlichte kamer warme accenten nodig heeft, zoals houttinten, om de sfeer te garanderen. Een zwevende wandplank van hout draagt hier aan bij. 

Contrast
Hoewel geheel witte muren een kamer een frisse, strakke uitstraling kunnen geven, betekent dit niet dat je gedurfde patronen moet vermijden of je aan vergelijkbare of gedempte tinten moet houden. Een statement vloerkleed kan een geweldige blikvanger zijn en witte muren kunnen shabby chic een minimalistische twist geven.

Spiegel
Het plaatsen van spiegels tegen witte muren kan een kamer een vleugje elegantie geven en de indruk wekken dat er meer ruimte is dan er in werkelijkheid is. Het kan vooral effectief zijn als de spiegel een warme houten of gekleurde lijst heeft, zodat deze opvalt in de inrichting van je kamer.

Verleden
Volledig wit minimalisme is al tientallen jaren populair, en het wit schilderen van je muren kan een passende toespeling op het verleden zijn. Als je retro- of antiekmeubilair hebt, kan dat witte likje verf de laatste toevoeging zijn om je echt in stijl te brengen. Zo keert het verleden eigenlijk terug naar het heden. 

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.