Ik ga op vliegvakantie en neem mee… 6 dingen die sowieso niet in jouw koffer mogen ontbreken

Heb je een heerlijke vliegvakantie geboekt en is het moment eindelijk daar dat je je koffer mag gaan pakken? Veel mensen ervaren het inpakken van hun reiskoffer als zeer stressvol. Vaak is de koffer net te klein (of wil je gewoon te veel spullen meenemen) of kun je je favoriete zonnebril ineens nergens meer vinden. Paniek! Want over een paar uur word je al bij de juiste gate verwacht. Om het overzicht te bewaren hebben we speciaal voor jou dit lijstje opgesteld met zes dingen die sowieso niet in jouw koffer mogen ontbreken. Check? Check!

Voldoende kleding, afgestemd op de bestemming
We beginnen meteen met een inkoppertje: zorg dat je voldoende kleding meeneemt én dat je hierbij rekening houdt met je bestemming. Vlieg je naar het zonnige zuiden? Dan neem je uiteraard luchtigere kleding mee dan wanneer het op bestemming een stuk frisser is en er regen wordt voorspeld. Tip: rol je kleding op. Door je kleding op te rollen in plaats van te vouwen, kun je je koffer veel efficiënter inpakken. Zo houd je meer ruimte over voor al je andere spullen.

Medicatie (indien je medicijnen gebruikt)
Het is natuurlijk niet prettig om er op je vakantiebestemming achter te komen dat je je medicijnen vergeten bent mee te nemen. Zeker niet wanneer die medicijnen van levensbelang zijn en je er écht niet zonder kunt. Neem ruim voldoende mee. Zo kom je niet zonder te zitten mocht je onverhoopt langer in het buitenland moeten blijven. Neem je medicijnen mee die onder de Opiumwet vallen? Dan heb je hier een speciale verklaring voor nodig. Vraag ook een medicijnpaspoort op bij je apotheek en stop die bij je andere reisdocumenten.

Je reisdocumenten
Vergeet niet om je reispapieren mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan de vliegtickets, een visum (indien van toepassing), je reis- en annuleringsverzekering, de gegevens van je zorgverzekering en een medicijnpaspoort mocht je medicijnen gebruiken. Hoewel je het tegenwoordig vaak gewoon op je telefoon mag laten zien, doe je er verstandig aan om je reisdocumenten uit te printen en op papier mee te nemen. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Een goed gevulde portemonnee
Een goed gevulde portemonnee bevat in ieder geval je bankpas, wat contant geld, een creditcard (of creditcard zonder krediet), je identiteitskaart of paspoort en eventueel je rijbewijs, mocht je in het buitenland een auto willen huren. Een creditcard is, zeker in het buitenland, zeer prettig om bij je te hebben. Je kunt er namelijk (bijna) overal mee betalen. Daarnaast zijn je aankopen verzekerd en profiteer je, afhankelijk van de kaart, van vele andere voordelen. Vergeet ook niet om wat contant geld mee te nemen voor de zekerheid.

Toiletartikelen
Om goed voor de dag te kunnen komen mogen je favoriete toiletartikelen niet ontbreken. Ga na wat je iedere dag gebruikt en stop deze producten in een toilettas in je koffer. Reis je met alleen handbagage? Houd dan goed rekening met de regels omtrent vloeistoffen. Deze mag je in beperkte mate in je handbagage meenemen. Tip: in de drogisterij kun je mini’s kopen. Zo heb je jouw favoriete shampoo en tandpasta in een extra kleine verpakking bij je en voorkom je problemen bij de douane.

Een fototoestel, goed boek en andere ontspanning
Bij een geslaagde vakantie horen leuke vakantiekiekjes. Laad de accu van je fototoestel van tevoren op zodat je op de eerste dag meteen al de leukste foto’s kunt schieten. Indien je een lange reis voor de boeg hebt, kun je een goed boek in je koffer stoppen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor andere ontspanning, zoals gamen of muziek luisteren. Een hele fijne vakantie alvast!

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.