Isolatie-subsidie voor Drentse woningeigenaren met inkomen rond sociaal minimum

DRENTHE – Drentse woningeigenaren met een inkomen rond het sociaal minimum kunnen vanaf deze maand 2.500 euro subsidie krijgen voor het isoleren van de bodem en/of spouwmuur van hun woning. De provincie Drenthe stelt daarvoor in totaal 2 miljoen euro subsidie beschikbaar.

De subsidie bedraagt maximaal 2.500 euro en kan gebruikt worden voor bodem- en spouwmuurisolatie in Drenthe. Bij de meeste huizen kan voor dit bedrag een gehele isolatiemaatregel worden uitgevoerd. De subsidie gaat rechtstreeks naar het bedrijf dat de maatregelen uitvoert en komt dus niet op rekening van de huiseigenaar zelf te staan. Na het aanvragen van subsidie zorgt een adviseur voor een isolatie-offerte en
het indienen van de aanvraag bij een isolatiebedrijf.

Voorwaarden
Om in aanmerking te komen voor de subsidie kunnen woningeigenaren zich aanmelden via Gewoon zo! Drenthe. Daar dienen zij het eigendomsbewijs van hun woning en het maximum geregistreerd inkomen door te geven. Huiseigenaren met één woning mogen maximaal 21.335 euro per jaar verdienen om voor de subsidie in aanmerking te komen. Bij een woning met meerdere eigenaren ligt dat bedrag op 29.589 euro per jaar.

Meer weten?
Heb je vragen over de subsidie? Neem contact op met de provincie Drenthe via (0592) 365555 of via post@drenthe.nl met als onderwerp ‘subsidie voor isolatie’. Kom je niet in aanmerking voor de subsidie voor isolatie en wil je weten wat voor andere mogelijkheden er zijn om jouw woning te isoleren of energie te besparen? Ook dan kun je contact opnemen met de provincie Drenthe. Gebruik bij contact via e-mail dan de onderwerpregel ‘energiebesparing’.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.