Maak een projectinrichting met een plan van aanpak

Het is erg belangrijk dat de inrichting van het project zorgvuldig wordt verzorgd, een comfortabele inrichting is erg belangrijk. Om er zeker van te zijn dat alles goed verloopt kun je gebruik maken van een gestructureerd plan van aanpak, zo leid je alles in goede banen. Met een goede voorbereiding maak je een goede stap richting een functionele inrichting voor jouw kantoor. Denk bij het inrichten van het project aan een aantal disciplines die belangrijk zijn. Benieuwd hoe je dit doet? Dat kom je te weten als je verder leest!

Wat is projectinrichting? 
Wat is projectinrichting nou precies? Vaak wordt er gedacht dat projectinrichting en kantoorinrichting hetzelfde is, maar hier liggen toch wel een aantal wezenlijke verschillen. Kantoorinrichting is namelijk maar een deel van projectinrichting. Projectinrichting is een verzamelnaam voor een aantal interieurprojecten. Projectinrichting kan toegepast worden op een aantal verschillende objecten zoals horeca, zorg, kantoren of scholen. Het proces van projectinrichting wordt geleid door een projectinrichter. Deze projectinrichter moet rekening houden met een aantal belangrijke punten zoals de indeling van looproutes, sfeer en ergonomie.

Eigen wensen bij projectinrichting
Er zijn een aantal algemene punten die belangrijk zijn bij projectinrichting, maar er zijn ook een aantal dingen die je (deels) zelf kan invullen. Bespreek vooral met een adviseur wat mogelijk is en of uw idee haalbaar is. Het is namelijk belangrijk dat de sfeer en identiteit van uw bedrijf goed gereflecteerd worden in de inrichting. Ook budget speelt een grote rol bij projectinrichting. Met meer budget is meer mogelijk, maar dat betekent niet dat de inrichting per se duur moet zijn.

Begin met een planning
Voordat je aan de slag gaat met het verbouwen van het kantoor of project is het van groot belang een strakke planning te maken, waar ook aan vastgehouden wordt. Uit deze planning kun je opmaken hoeveel tijd een project gaat kosten en welke taken er allemaal uitgevoerd moeten worden. Nogmaals, het is enorm belangrijk aan deze planning vast te houden, zo weet je zeker dat je op de afgesproken datum je nieuwe project kan gaan bemannen.

Van plan naar realiteit
Wanneer de planning af is, wordt het tijd om het project uit te gaan voeren. In de uitvoeringsfase worden alle belangrijke taken gedaan. Zo wordt de verlichting geïnstalleerd, ramen en deuren geplaatst en wordt het meubilair op zijn plek gezet. Als de afbouw helemaal klaar is, kun je de finishing touches laten plaats vinden. Het plan is nu realiteit geworden, geniet van je nieuwe kantoor.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.