Mededeling over de RadioBingo

De Radiobingo is vanaf heden weer om 20:00 uur! De kaartjes zijn te koop bij de bekende verkooppunten.

Op zoek naar een bestelauto? Dit zijn geweldige modellen!

Als ondernemer is de kans groot dat je een bestelauto nodig hebt, al hangt dit natuurlijk heel erg van je beroep af. In sommige gevallen is een normale auto al genoeg, waarvoor je een zakelijke autoverzekering af zou kunnen sluiten. Als timmerman of schilder bijvoorbeeld zul je toch wel degelijk zo’n bestelbus nodig hebben. Mogelijk ben je net begonnen met je onderneming of moet je nog altijd een bestelauto kopen. Hierbij is het uiteraard van belang dat het een betrouwbaar model moet zijn, wat ook zeker geldt voor de bestelautoverzekering. Bij de onderstaande vier bestelauto’s zit dit zonder twijfel wel goed.

Volkswagen Caddy
De Volkswagen Caddy zal in principe altijd wel voldoen aan de wensen van een persoon die op zoek is naar een bestelauto. Het is immers niet voor niets één van de bestelbussen van dit moment. De technische kenmerken van de veiligheidssystemen van dit model van VW zorgen hier bijvoorbeeld voor. Deze aspecten zijn namelijk echt ongekend, al zijn ze helaas niet standaard bij de Caddy. Ook het trekgewicht van 1500 kilogram van de 102 pk motor van dit model is spectaculair. Bij deze auto van Volkswagen kun je bovendien een ruim laadvermogen selecteren, dit kan maximaal 771 kilogram zijn. Je kunt tevens kiezen voor de Volkswagen Caddy maxi. Dit heeft een laadruimte van 215 centimeter, terwijl je het kunt kopen met een vierwielaandrijving en een 7 traps DSG automaat.

Fiat Doblo
Zoek je een bestelauto waarbij de techniek zonder twijfel klopt? Kijk dan niet verder dan de Fiat Doblo. Dit is dan ook een zeer betrouwbare bestelbus, wat in de meeste gevallen ook nog eens een laadvermogen van maar liefst 1300 kilogram heeft. Bij sommige varianten van de Doblo is dit duizend kg, let dus goed op bij het kopen van zo’n auto. Ook de lengte van de laadruimte kan verschillen, dit is of 182 centimeter of 217 centimeter. De Doblo valt bovendien op door de breedte van het model, het heeft namelijk een breedte van 171 centimeter. Hiermee is het over het algemeen veel breder dan de concurrenten. Hiermee loopt dit model van Fiat zeker voor op de concurrentie. 

Ford Transit Connect
De Connect is zonder twijfel een bestseller van Ford. Wil je graag een trekgewicht van 1500 kilogram? Je zult dan moeten kiezen voor de 120 pk variant van de Ford Transit Connect. Dit model heeft direct ook een uitstekend laadvermogen, wat zelfs verbeterd kan worden tot in totaal maximaal 910 kilogram. Op de bodem is de laadruimte exact 225 centimeter, maar je zult wel wat verliezen qua hoogte. Dit is het geval vanwege de extra beenruimte die de bestuurder krijgt vanwege het bolle tussenschot. De Ford Transit Connect kun je overigens ook kopen met een 8 traps automaat, terwijl het voor wat extra geld tevens voorzien kan worden van diverse veiligheidssystemen. Zo kun jij nog veiliger de weg op.

Mercedes-Benz Citan
Ook de Mercedes-Benz Citan mag zeker één van de beste bestelauto’s van het moment genoemd worden. Desondanks heeft dit model van het Duitse merk wel wat beperkingen, wat vooral het geval is op het gebied van afmetingen en gewichten. Zo kun je niet een aanhanger die meer dan 1050 kg weegt vervoeren met de Citan. Een voordeel heeft dit model uiteraard ook, het is namelijk verkrijgbaar in drie lengtes, te weten 136 centimeter, 175 centimeter en 213 centimeter. In principe is deze bestelwagen van Mercedes-Benz met name geschikt voor een koeriersdienst. Als zeer hoge kilometeraantallen gehaald worden dan is de Citan namelijk een bestelauto met lage kosten. Ook is dit model van Mercedes-Benz zeker betrouwbaar. 

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.