Opslagcontainer aan huis

Ga je je huis verbouwen? Het kan dan handig zijn om een tijdelijke opslagcontainer aan huis te hebben! Voor veel Nederlanders wordt dit als handig gezien tijdens een renovatie. Het is echter ook nuttig als je net een nieuw huis hebt gekocht. De kans is groot dat je dan nog wat zult moeten verven en klussen, zo’n container helpt je dan ook. De opslagcontainer wordt dan op je oprit gezet bijvoorbeeld. Je kunt het dan gebruiken als een container voor meubelopslag, maar je kunt ook je persoonlijke eigendommen hierin opbergen. Zo schep je meer ruimte in je woning en kun je de verbouwing starten, terwijl je meubels hier niet onder leiden.

Maten
Bij het huren van een opslagcontainer is het belangrijk dat er meerdere maten zijn waarvoor je kunt kiezen. De meest gangbare formaten zijn over het algemeen 3, 6 en 10 kubieke meter. Vaak ligt de breedte van deze containers rond de 2 meter. Dit komt doordat het op een normale parkeerplaats moet passen, een opslagcontainer moet immers niet de weg blokkeren. Ook moet je rekening houden met de hoogte, vaak is een container van 2 tot 2,75 meter hoog. Als het hoger is, kun je er uiteraard meer meubels in plaatsen. Er bestaan overigens ook nog zeecontainers waar je een tijdelijke opslagcontainer aan huis van kunt maken. Deze containers zijn zeer groot en bieden dan ook veel opslagruimte voor je meubels. Over het algemeen vind je zo’n container voor meubelopslag in twee maten: 20 ft en 40 ft. Voor particulier gebruik zijn deze zeecontainers waarschijnlijk wel wat te groot.

Nadelen
Op zich is het handig om een tijdelijke opslagcontainer aan huis te hebben als je gaat verbouwen. Je moet echter wel rekening houden met wat nadelen. Hieronder lees je hier meer over.

Ruimte
Een opslagcontainer aan huis heeft nu eenmaal ruimte nodig. Helaas heeft niet elke Nederlander daardoor plek voor zo’n container. Dit is vooral het geval als je in een stad woont, je hebt op je erf dan waarschijnlijk niet genoeg ruimte voor een opslagcontainer. Zelfs als je deze ruimte wel hebt, zul je het misschien alsnog niet willen gebruiken voor een container. Je kunt de ruimte immers wel voor betere dingen gebruiken tijdens je verbouwing. Wellicht moet er zelfs een grote bouwmachine staan, al kunnen de bouwvakkers deze plekken ook gebruiken voor het plaatsen van hun busjes en aanhangwagens.

Vergunning
Daarnaast is het ook belangrijk om te weten dat je voor een tijdelijke opslagcontainer aan huis soms een vergunning nodig hebt. Dit hangt namelijk van je gemeente af. De kans is echter groot dat je zeer waarschijnlijk een vergunning moet hebben voor een container die niet op je eigen grondstuk past. 

Condensvorming
Een container voor meubelopslag heeft nog een belangrijke nadeel, wat te maken heeft met het klimaat in de opslagcontainer. In de container is de temperatuur namelijk hetzelfde als buiten. Er is bovendien geen sprake van vochtregulering. Hierdoor krijg je in je opslagcontainer problemen met condens. Uiteraard is dat niet bepaald goed voor je meubels!

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.