Over welke drankjes je iets moet weten?

Je bent vast nieuwsgierig. Als je niet nieuwsgierig zou zijn, zou je deze blog ook niet gelezen hebben. Je zou maar blijven afwachten en geen informatie tot je nemen. Gelukkig doe je dit wel, dat is dan ook de enige manier waarop je kennis kunt vergaren. Wij willen dat je vandaag kennis gaat vergaren over twee drankjes. Deze drankjes, die kunnen je leven een heel stuk beter maken. Zo kunnen ze lekker zijn om eens uit te proberen, zijn ze leuk om eens te geven aan iemand maar kun je er ook een heerlijke cocktail mee maken of aan iemand aanraden als je er niet zo’n fan van bent. Uiteraard weet je dit pas nadat je het hebt geprobeerd. Dit mag je doen, maar dan wel na het lezen van deze blog. Eerst gaan we je het een en ander vertellen over pisang ambon, en een type rum. Leuke feitjes weten? Die lees je hier!  

Pisang ambon
Pisang ambon, dat is een behoorlijk exotische naam. Dat is het drankje eigenlijk ook wel en dat is mooi, Heineken heb je nu vast wel een beetje gezien. Wij in ieder geval wel, en dan is pisang ambon een verademing en verfrissend in een wereld met allerlei drankjes die je waarschijnlijk wel een keertje hebt geprobeerd. Pisang ambon is groen van kleur en is een likeur afkomstig van een Indonesisch eiland Ambon. Pisang staat voor banaan in het Indonesisch, de naam is dus vrij makkelijk te verklaren! Het hoofdingrediënt van dit drankje is een banaan, maar dan een kleintje en een groene. Ook zitten er andere vruchten en kruiden in, dit resulteert in een drankje met 21% alcohol. Dit drankje is heerlijk om te drinken met iets van een vruchtensap, meestal is dat sinaasappelsap maar het kan natuurlijk ook iets anders zijn. 

Bruine rum
We kennen allemaal Bacardi wel. De doorzichtige rum die door vrijwel iedereen wel eens is gedronken in de vorm van een baco (Bacardi cola) en ga zo maar door. Dat is echter niet waar we het over willen hebben. Nee, we willen het over iets smaakvollers hebben. Bruine rum is precies dat; smaakvol en anders. Anders dan witte rum, zoals je die kent van Bacardi. Bruine rum wordt eigenlijk op ongeveer dezelfde manier gemaakt als witte rum, maar dan met één belangrijk verschil. De bruine rum wordt ook gemaakt van suikerriet en wordt gefermenteerd en vervolgens gedestilleerd, maar in plaats van in een stalen vat, gaat de rum in een eikenhouten vat. Dit heeft als resultaat een rum met een bruine kleur, wie had dat nu verwacht?

Wat doe je hiermee? 
Dan heb je nu misschien de vraag wat je hiermee moet? Wat ga je doen met de informatie die je zojuist tot je hebt genomen? Nou, we raden je in ieder geval aan om de drankjes eens te proberen. Puur, verdund met een mixdrankje en ga zo maar door. Als je het wat vindt, kun je dit vaker drinken. Niet zo lekker? Probeer een andere combinatie aan of kijk of je dit ooit eens cadeau doen aan iemand die dat leuk vindt! 

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.