Pasjeshouder vs portemonnee: wat zijn hun voor- en nadelen?

Het is geen geheim dat portemonnees tegenwoordig niet bepaald het meest functionele gadget zijn. Nu e-commerce langzaam de wereld overneemt, wenden meer mensen zich tot een pasjeshouder. Sommigen zullen misschien beweren dat het vasthouden van een paar stukjes plastic de sleutel is tot een meer ontspannen leven met minder gedoe, maar anderen zijn het daar juist niet mee eens. Om je te helpen erachter te komen welke portemonnee het beste bij je past, kun je onze gids raadplegen over of pasjeshouders of portemonnees beter zijn of niet! We zetten een aantal voor- en nadelen op een rij voor elk type product, zodat je de best geïnformeerde beslissing kunt nemen.

Voordelen van pasjeshouders
Voor veel mensen maakt het gemak van het vasthouden van alleen de kaarten die je het meest gebruikt ze een veel beter alternatief voor portemonnees. Je kunt al je creditcards, debetkaarten, lidmaatschapskaarten en zelfs sommige rekeningen meenemen zonder de massa die bij portemonnees hoort. Ook al zijn deze kaarthouders gemaakt om in je zak te passen of aan je riem te worden geklikt, ze zullen dus niet je hele outfit veranderen of zelfs verslechteren. Daarom is een pasjeshouder heren geweldig voor mensen die betere functionaliteit willen zonder afbreuk te doen aan hun “look”! 

Nadelen van pasjeshouders
Hoewel ze geweldig zijn om het leven gemakkelijker te maken, denken sommigen dat een pasjeshouder dames niet helemaal handig is. Ze bevatten namelijk soms alles behalve je rijbewijs, en sommige mensen voelen zich niet goed om zonder hun rijbewijs de deur uit te gaan. Eventueel kun je natuurlijk wel je rijbewijs er in doen! Als er ooit een portemonnee is gestolen tijdens een avondje stappen in de stad, weet je hoe belangrijk het is om je rijbewijs overal bij je te hebben. Ze hebben ook geen plek voor contant geld, wat sommige mensen misschien handiger vinden dan het gebruik van een creditcard voor al hun aankopen. 

Voordelen van portemonnees
Als je je veiliger voelt om je rijbewijs of contant geld altijd bij je te hebben, is een portemonnee een perfecte keuze ten opzichte van een pasjeshouder. De meeste hebben namelijk een speciaal vak voor je rijbewijs, dus het kan er niet uit vallen en verdwalen. Ze hebben ook geen grote zak nodig om een ​​heel leven aan kaarten te bewaren. Portemonnees zijn geweldig als je een weekendje weg gaat en alles mee wilt nemen, inclusief een noodbiljet van twintig euro want je weet maar nooit wat je te wachten staat. 

Nadelen van portemonnees
Als je je creditcard net als veel muntgeld elke dag bij je draagt, is het nadeel van portemonnees dat ze meestal te dik zijn om in je voorzak te dragen. Hoewel specifieke portemonnees slank genoeg zijn om comfortabel te passen, zijn de meeste portemonnees meer dan 2,5 cm dik, waardoor het onmogelijk is om ze in je achterzak te stoppen. Dat kan leiden tot een ongemakkelijke ervaring voor iemand die merkt dat hij veel zit. Een pasjeshouder is hier toch echt beter geschikt voor. 

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.