Tips bij het vergelijken van prijzen bij online shoppen: zo houd je het betaalbaar

Shop jij weleens online, in plaats van dat je de winkels bezoekt in de streek Westerwolde? Dan ben je natuurlijk altijd op zoek naar de laagste prijs. Wellicht struin jij heel wat webshops af om uit te vogelen waar je het goedkoopste uit bent, maar je kunt ook een aantal tips in je achterhoofd houden om die zoektocht nog gemakkelijker te maken. Wij zetten de tips hieronder op een rij hoe jij het beste prijzen kunt vergelijken bij online shoppen.

Tip 1: Maak gebruik van een vergelijkingssite
De eerste tip die we je meegeven: maak gebruik van een vergelijkingssite. Dankzij een vergelijkingssite kun je binnen een oogopslag zien bij welke webshop jij het goedkoopst uit bent. Een vergelijkingssite zet namelijk alle prijzen van producten per webshop op een rijtje: zo’n site neemt dus eigenlijk het werk voor jou uit handen. Neem daarom eens een kijkje op Top5bestekopen: een vergelijkingssite waar talloze producten met elkaar worden vergeleken. Niet alleen op basis van prijs, maar ook op basis van voor- en nadelen. Handig!

Tip 2: Vergelijk (toekomstige) aanbiedingen
Webshops die mooie acties aanbieden, kunnen je over de streep halen om daar een aankoop te doen. Dankzij die aanbiedingen kun je namelijk vaak flink besparen. Een tweede tip is daarom om aanbiedingen te bekijken, en ook aanbiedingen die eraan zitten te komen. Je kunt de aanbiedingen ook vergelijken met elkaar: welke webshop biedt jou de aantrekkelijkste aanbieding? Een aanbieding kan een boel geld schelen, vooral als er een grote aankoop aan zit te komen. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van een wasmachine via Wasmachineoutlet.

Tip 3: Verzend- en retourkosten
Als je alle prijzen hebt vergeleken van een product, is het ook nog goed om te kijken naar de verzendkosten. Wellicht kunnen de verzendkosten ook wel het verschil maken: bij de ene webshop betaal je helemaal niets, terwijl je bij de andere webshop toch wel een aantal euro moet bijleggen. Check daarom altijd de verzendkosten van verschillende webshops, want dat kan er ook voor zorgen dat je aardig wat geld kan besparen op jouw aankoop.

Daarbij komen ook meteen de retourkosten om de hoek kijken. Stel je voor: het product bevalt je eigenlijk helemaal niet. Hoeveel moet je dan betalen om het product retour te sturen? Ook dit kan weer per webshop verschillen: bij de ene kan het gratis, bij de ander moet je voor de retourkosten zelf opdraaien. 

Al deze tips kunnen jou helpen om het vergelijken van prijzen nog eenvoudiger én betaalbaarder te maken.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.