Waarom een relaxfauteuil onmisbaar is in iedere huiskamer

Voor wie optimaal wil relaxen, is een fauteuil een ware toevoeging aan je interieur. Waar we vaak denken dat onze bank een optimaal comfort biedt wanneer we even helemaal tot rust willen komen, heeft vast en zeker nog nooit op een echte relax fauteuil gezeten. Een relax fauteuil biedt ten opzicht van een normale fauteuil nog meer comfort dan je wellicht al gewend bent. Naast deze variant, kennen we nog tal van andere prachtige fauteuils waarin jij helemaal tot rust kunt komen. Je kunt het tegenwoordig zo gek niet bedenken of er is wel een stoel die past binnen je eigen smaak. Niet helemaal wat je zoekt, dan stel je er toch eenvoudig eentje samen? Je kiest eenvoudig je materiaal, kleur en model en de stoel wordt voor je samengesteld.

Wat is een Relaxfauteuil?
Waar bij de meesten de fauteuil een bekend begrip is, biedt een relaxfauteuil net dat stukje extra comfort. Een relaxfauteuil is in tegenstelling tot een normale fauteuil of sta op stoel verstelbaar. Dit kan door middel van een afstandsbediening of met een hendel. Dit is uiteraard volledig afhankelijk van je eigen wensen. De kosten voor een elektrische fauteuil liggen doorgaans een stuk hoger dan wanneer je kiest voor één met een hendel. Wil je optimaal genieten, dan kun je ook kiezen voor een stoel met voetensteun, zo kun je met één druk op de knop binnen enkele seconden helemaal tot rust komen. Alleen een voetensteun niet genoeg, dan zijn er zelfs stoelen verkrijgbaar met een massagefunctie, zo kun je na een lange dag werken even heerlijk ontspannen tot jezelf komen.

Fauteuil op maat
Als jij van optimaal comfort wilt genieten, dan is een stoel op maat natuurlijk de perfecte keuze. Bij een op maat gemaakte stoel, wordt niet alleen rekening gehouden met de kleur en het materiaal, maar ook met de zithouding. Vooral wanneer je last hebt van je rug, is een ergonomische houding essentieel. Wanneer je een stoel laat aanmeten, dan wordt de stoel helemaal afgesteld op je lichaam. Hierin wordt rekening gehouden met de lengte van je benen, de houding van je rug en ook je gewicht. Niet alleen kun jij kiezen voor een relaxfauteuil op maat, maar ook een draaifauteuil kun je helemaal naar eigen wens samenstellen.

Tips bij de aanschaf van een fauteuil
Wanneer je de keuze hebt gemaakt een relaxfauteuil aan te schaffen, dan is het zaak rekening te houden met een aantal dingen. Uiteraard is het belangrijk dat je weet naar welk model je ongeveer op zoek bent en welk materiaal en welke kleur je voorkeur geniet. Daarnaast is ook het zitcomfort essentieel, want hier is het je uiteindelijk allemaal om te doen. Een goed zitcomfort zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten en helemaal tot rust kunt komen. Ook de bediening is een punt van aandacht. Kies je voor een automatische bediening met een afstandsbediening of ga je voor een hendel? Wanneer je een beperkt budget hebt, dan is het verstandig te kiezen voor een manuele bediening en extra te investeren in comfort.

Voordelen van een Fauteuil
Naast het feit dat eigenlijk iedereen er eentje zou moeten hebben, biedt het naast comfort en uitstraling ook een praktische kant. Wanneer je namelijk een relatief kleine woonkamer hebt, dan scheelt een stoel je ten opzichte van een bank enorm. Op deze manier houd je meer ruimte over en kun je kiezen voor bijvoorbeeld twee stoelen in plaats van een één grote bank. Daarnaast is een stoel eenvoudig te verplaatsen, dus wil jij je even afzonderen, dan verplaats je de stoel toch naar een andere plek in je kamer. Op deze manier ben je een stuk flexibeler wanneer jij de indeling van je kamer eens wilt omgooien.

 

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.