Wat kun je doen in Westerwolde

Auto’s, files en drukke rijen voor de winkels: je hebt ze te veel gezien en je bent op zoek naar een gebied waar je alles hebt, maar zonder de hectiek van een stad. Heb je zin om een dagje een gebied te verkennen met een grote variëteit? De regio Westerwolde staat bekend om haar variëteit in natuur, dorpjes en winkels. Van jaloezieen kopen tot en met genieten van de natuur; in Westerwolde kan het allemaal. In deze blog gaan we bekijken welke verschillende mogelijkheden er zijn in het gebied Westerwolde in de provincie Groningen. Je zult verbaasd zijn over de mogelijkheden van deze regio. Als je eenmaal weet dat er zo een mooie parel is in Nederland, dan kun je afscheid nemen van het drukke Westen.

Welk dorp is interessant om te bezoeken?
Sellingen is een dorp met veel historische bezienswaardigheden dat ligt in de regio Westerwolde. Waarom is het zo een mooi dorp? Het heeft ontzettend veel huizen die stammen uit de middeleeuwen en de periode van de Gouden Eeuw. Het is heel interessant als je van geschiedenis houdt en graag even een blik wilt werpen op de historie. En als je even om de hoek gaat naar het dorp Bellingwolde, dan kun je naar het Museum Westerwolde (MOW). Van 5 februari tot en met 10 september 2023 is hier een tentoonstelling over het Gronings licht. Verschillende kunstenaars hebben zich hiervoor aangemeld om hun beste werken te laten zien die te maken hebben met de provincie Groningen.

Fietsen, wandelen en vogels spotten
Mocht je meer iemand van de activiteit zijn, dan is dat helemaal geen probleem. De regio Westerwolde heeft namelijk veel fiets- en wandelroutes waar je kunt genieten van de natuur en het weer. Het Nationaal Park Lauwersmeer is echt een aanrader om naartoe te gaan als je een prachtig natuurgebied wilt ervaren. Ook als je van vogels houdt kun je hier goed terecht om vogels te spotten. Het is een plek waar vogels vaak heen trekken om op doorreis te gaan naar het Arctisch gebied. 

Zeehonden Waddengebied
Kun je je voorstellen dat er in Nederland zoveel prachtige dieren te zien zijn? Het is ongelooflijk dat je op maar een paar kilometer afstand zeehonden kunt bekijken. Zeehonden zijn niet overal te zien, maar het gebied dichtbij Westerwolde heeft dit in zich. Iedereen kent natuurlijk het Zeehondencentrum in Pieterburen, maar er is een verscheidenheid aan organisaties die graag je meer willen laten leren over zeehonden. Als je even op internet gaat kijken dan kun je zelf kiezen welke organisatie jij zou willen kiezen.

Winkelen
Mocht je na alle activiteit gewoon even willen shoppen, dan kun je terecht in Winschoten. Het knusse centrum heeft een leuke winkelstraat waar je jezelf helemaal kunt uitleven. Van de Action tot en met de H&M; je kunt ze allemaal bezoeken. Draag je liever iets unieks? En zoek je echt iets dat niet iedereen heeft. In Winschoten heb je verschillende kleinere winkels en boetiekjes die je graag welkom heten! Mocht het regenen of stromen, dan kun je zelfs nog naar een winkelcentrum dat overdekt is. Al met al is de regio Westerwolde en omgeving een fijne plaats om te vertoeven! In alle aspecten kun je rust en gezelligheid ervaren. Misschien is dat wat je al die tijd al zocht, maar niet meer kon vinden in de grote steden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.