Wat zijn de voordelen van een brommobiel?

In het straatbeeld zien we tegenwoordig steeds vaker een brommobiel. Vroeger werd dit voertuig voornamelijk gebruikt door ouderen, maar tegenwoordig rijden ook veel jongeren in een brommobiel. Steeds vaker wordt er voor een elektrische variant gekozen. Dit is het gevolg van de verhoging van het ethanolgehalte in Euro95-benzine. Het percentage ethanol is recent namelijk van 5 naar 10 procent gegaan. Deze verhoging is niet goed voor een brommobiel op benzine, want het voertuig krijgt sneller te maken met problemen. Het is daarom beter om voor een elektrische variant te kiezen. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van een elektrische brommobiel?

1. Je bespaart op de kosten
De aanschafwaarde van een elektrische brommobiel ligt hoger dan die van een brommobiel op benzine. Hierdoor neig je mogelijk toch naar een benzinevoertuig. Je moet echter weten dat de jaarlijkse kosten voor een elektrische brommobiel fors lager liggen dan die van een brommobiel op benzine. Je hoeft namelijk niet te tanken, want een elektrische brommobiel rijdt op stroom. Daarbij komt dat je ook nauwelijks onderhoud uit hoeft te laten voeren aan het vervoermiddel.

2. Je zit altijd droog
Veel mensen vinden een scooter toch wat moderner dan een brommobiel. Toch heeft een brommobiel de nodige voordelen in vergelijking met een scooter. Zo zit je in zo’n elektrisch autootje altijd droog. Je hebt immers een dak boven je hoofd. Dit is bij een scooter niet het geval. Indien het flink regent en je met jouw scooter op pad moet, regen je goed nat. Bij een brommobiel is dit niet het geval.

3. Je bereikt sneller de topsnelheid
Een brommobiel kan maximaal 45 kilometer per uur. Deze snelheid heb je binnen de kortste keren bereikt wanneer je kiest voor een elektrische brommobiel van Fastfuriousscooters.nl. Deze brommobielen bevatten namelijk een motor met een vermogen van 1500 Watt. Dit is betrekkelijk veel vermogen voor een elektrische brommobiel. Grote voordeel hiervan is dat je binnen de kortste keren op topsnelheid bent met een elektrische brommobiel. Bij een brommobiel op benzine duurt het vaak aanzienlijk langer voordat je de 45 kilometer per uur aantikt.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.