Weer vrolijk naar school met een nieuwe rugzak

Na een aantal weken thuis te zijn geweest, gaan kinderen binnenkort weer naar de basisschool. Ook voor hun is het een vreemde tijd die vraagt om weer een fijne start. 

Het is niet dat kinderen zich niet vermaken. Thuisonderwijs went snel. Bovendien kunnen kinderen nu volop buitenspelen. Toch heeft school meer te bieden en binnenkort is het weer zover. 

Onderwijzers sprongen er snel online op in
De rugzak voor school hangt bij de meeste gezinnen al een aantal weken in de wachtstand aan de kapstok. Ouders geven thuisonderwijs en eigenlijk hebben de meeste gezinnen dit goed opgepakt. Dat is vooral te danken aan de flexibiliteit van onderwijzers die hier razendsnel online op ingesprongen zijn. 

Nu ook veel ouders thuis zijn en de laptoptas van vader of moeder eveneens onaangeroerd blijft, zit het hele gezin aan die keukentafel te werken. In de meeste gezinnen is dat best nog een tijdje vol te houden, maar dat geldt niet voor iedereen. 

Sommige ouders worstelen met hun tijd en raken overbelast, kinderen missen schoolvriendjes om mee te spelen. Nu blijkt dat kinderen nauwelijks vatbaar zijn voor het coronavirus is de kogel door de kerk en gaan de basisscholen binnenkort weer aan de slag. 

Nieuw en fris begin op school
Tijd om een nieuwe start te maken. Zowel voor ouders als voor het onderwijzend personeel. En de kinderen? Die vinden het over het algemeen ook weer heerlijk om naar school te kunnen. 

Voor hun is het ook een nieuwe start, zo midden in het schooljaar. Een mooie gelegenheid om een nieuwe schooltas in te zetten, want zo gaat dat bij een nieuw en fris begin. Wat te denken van een Superdry rugzak, in een stoere jongenskleur zoals donkergroen of blauw. Ze zijn er ook in knalgeel, roze of feloranje. Uitgevoerd in een effen kleur of met een prachtige print. 

Zo’n voorjaarsrugzak in een mooie kleur geeft ze goede zin om weer de schoolbanken in te duiken. En wat zullen ze elkaar veel te vertellen hebben. 

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.