Zo berg je je golfclubs optimaal op

Zelfs een golfclubset voor beginners in combinatie met een golftrolley 3 wielen is een aanzienlijke investering. Als je wilt dat je golfuitrusting lang meegaat, moet je er goed voor zorgen. Door je golfclubs op de juiste manier op te bergen, blijven ze in de best mogelijke vorm. In dit bericht bespreken we hoe je je golfclubs kunt opbergen om te voorkomen dat je ze beschadigt, wat uiteindelijk van invloed kan zijn op je prestaties en je bankrekening.

Bepaal de plek
Vocht kan ervoor zorgen dat golfclubs gaan roesten, wat slechts één reden is waarom het belangrijk is dat je ze opslaat in een droge, temperatuurgecontroleerde omgeving. Regelmatige blootstelling aan extreem hoge of lage temperaturen kan ervoor zorgen dat de lijm op je clubhoofden en grips zwakker wordt, wat ertoe kan leiden dat ze eraf vallen of dat de grips draaien terwijl je aan het swingen bent. Te koude temperaturen kunnen de handvatten ook uitdrogen en barsten veroorzaken. De beste plaats om je golfuitrusting op te bergen is in je huis. Een paar opties zijn om ze in een kast met je Big Max golftas, in de hoek van een kamer of in een droge, afgewerkte kelder te plaatsen. 

Maak ze eerst schoon
Zorg ervoor dat je je golfclubs goed schoonmaakt voordat je ze opbergt. Je wilt al het vuil en puin uit de groeven halen en de grepen en assen schoonmaken. Er zijn golfhanddoeken die je kunt kopen om daarbij te helpen. Hierdoor zien ze er niet alleen mooi uit, maar gaan ze ook langer mee en presteren ze optimaal. Als je een schone golfclub gebruikt, kun je de gemiddelde slagafstand bereiken die je moet bereiken.

Droog ze vervolgens
Het is heel belangrijk dat je je clubs volledig droogt voordat je ze in je golftas stopt. Nadat je ze hebt afgeveegd, laat je ze een paar minuten buiten zitten om het drogen aan de lucht te voltooien. Eventuele vochtigheid kan leiden tot roest op je clubs en schimmel in je tas.

Bescherm je clubs
Ook al liggen je golfclubs in je huis, ze kunnen toch beschadigd raken. Het is het beste om ze in je golftas op te bergen, aangezien de meeste tassen verdelers hebben die zijn ontworpen om je clubs gescheiden te houden. Als je wilt voorkomen dat de clubhoofden tegen elkaar botsen als je de tas draagt, bescherm ze dan als extra stap met hoezen. Dit is ook een goed idee als je ze in een kast bewaart die je vaak gebruikt.

Organiseer de golfclubs
Door je apparatuur georganiseerd te houden, verklein je de kans dat deze beschadigd raakt en voelt je ruimte minder rommelig aan. Door je golfclubtas aan haken of in een opbergrek te hangen, ziet het er niet alleen netjes uit, maar voorkom je ook dat je tas omvalt, wat kan resulteren in deuken en krassen op je clubs. Opbergrekken zijn bovendien handig omdat er ruimte is voor het opbergen van andere golfkleding en uitrusting, zoals schoenen en ballen. Als je een organizer voor schoenen en jassen hebt, kan dat ook goed werken.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.