Zorgverzekering vergelijken? U heeft nog 2 dagen!

Foto: Catharina Glazenburg

In deze rare tijden denkt u er misschien niet aan; de zorgverzekering vergelijken. U heeft nog 2 dagen om over te stappen en daarom nog even deze herinnering. Ook nemen we u in sneltreinvaart mee in de wereld van zorgverzekeringen. Want hoe werkt dat nou precies en hoe stapt u over?

Wat is de goedkoopste zorgverzekering?
De goedkoopste zorgverzekering is te vinden op de website GoedkoopsteZorgverzekering.nl. Op deze handige website ziet u direct de top 10 goedkoopste polissen in een rijtje staan. Als u gezond bent en weinig zorg nodig heeft, is dat geen gek idee. U bespaart letterlijk honderden euro’s per jaar door simpelweg voor de goedkoopste zorgverzekering te gaan. Heeft u echter wél specifieke zorg nodig? Dan is de goedkoopste zorgverzekering zeker niet de beste. In dat geval leest u nog even verder.

Wat is de beste zorgverzekering?
De beste zorgverzekering is voor iedereen anders. Dit hangt namelijk af van de zorgwensen die er zijn. Fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, een brilvergoeding, vergoedingen voor tandarts en orthodontie. Het zijn zomaar wat zaken die u extra kunt verzekeren met een goede aanvullende verzekering. Maak hierin wel de juiste keuze, want de maandpremie loopt door deze aanvullende modules al gauw op, soms tot wel 50 euro extra per maand. De beste zorgverzekering is dus de polis met zo min mogelijk kosten maar die toch alle voor u nodige zorg vergoedt. 

Twijfelt u nog? Stap over via ons stappenplan in 20 minuten!
Twijfelt u nog, of heeft u reeds besloten over te stappen. Voor veel mensen geldt dat ze serieus geld laten liggen door het niet te doen. Voor meer dan 90% van ons loont het de moeite om een andere zorgverzekering te kiezen. De verschillen lopen op tot meer dan 400 euro per jaar. Daar kunt u veel leukere dingen mee doen natuurlijk!

Stap 1: kies het soort polis
Hier begint het allemaal mee. Gaat u voor een restitutie- of een naturapolis. Bij een naturapolis heeft u beperkte zorgkeuze. Het voordeel van een restitutie zorgverzekering is dus dat u altijd 100% vrije keuze heeft naar welke arts, ziekenhuis of andere zorgverlener u gaat. Is het echter zo dat de gewenste zorgverzekeraar al uw gewenste zorgverleners heeft gecontracteerd; dan is een naturapolis een goedkoop en goed alternatief dus.

Stap 2: bepaal uw eigen risico
De premie die u gaat betalen voor uw basisverzekering hangt deels af van uw eigen risico. Standaard is dit € 385 en u kunt vrijwillig uw eigen risico verhogen tot € 885 (dus 500 euro extra) in ruil voor een lagere premie. Doe dit echter alleen als u verwacht weinig zorg nodig te hebben. Als u bijvoorbeeld chronisch ziek bent is het altijd af te raden om het vrijwillig eigen risico te verhogen. Niet zomaar doen dus, eerst goed afwegen!

Stap 3: aanvullende pakketten nodig?
Als u gebruik maakt van zorg die niet in het basispakket zit, kunt u daarvoor een aanvullende verzekering afsluiten. Deze aanvullende pakketten zijn er bijvoorbeeld voor fysiotherapie, tandartskosten, orthodontie, zwangerschap, alternatieve geneeswijzen en vergoeding voor brillen en lenzen. De dekking en premies variëren enorm en daarom is goed vergelijken een must. We raden dan ook altijd aan om gebruik te maken van een zorgvergelijker zoals VergelijkDeZorgverzekeringen.nl.

Stap 4: hoe stap ik over naar een andere zorgverzekering?
Als u een keuze heeft gemaakt kunt u via de zorgvergelijker eenvoudig overstappen. Dit werkt eigenlijk heel simpel. U klikt door naar de website van de zorgverzekeraar en daar vult u in een vertrouwde omgeving veilig uw gegevens in. Dit zijn geen urenlange formulieren; ze hebben slechts uw basisgegevens nodig. In een paar minuten tijd bent u echt klaar. En dat is ook gelijk alles dat u zelf hoeft doen. Uw oude verzekering wordt automatisch opgezegd en per 1 januari is alles netjes overgezet.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.