‘De kerk als tijdmachine’

WesterwoldeActueel.nl

Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 8 december 2018 tot en met 12 januari 2019. De eerstvolgende keer is op 15 december 2018 00:00

  • Locatie: Klooster Ter Apel
  • Categorieën:
  • Toekomstige data:

In Museum Klooster Ter Apel kunt u van 8 december tot en met 17 februari de expositie ‘De kerk als tijdmachine’ bezoeken.

Kunstenaar Stefan de Keijser maakte in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken, twaalf tekeningen (twaalf tijdvakken), waarin de kerk door de eeuwen heen in haar sociale context centraal staat. De tekeningen tonen laag voor laag, tijdvak voor tijdvak, hoe het allemaal zo gekomen is. Van de lege wierde in het Groninger land tot aan de multifunctionele hedendaagse kerk. In minutieuze tekeningen, met verf ingekleurd, wordt de geschiedenis ontrafelt. Als kijker ontdek je hoe kerken ooit zijn gebouwd, en hoe de gebouwen door de eeuwen heen voortdurend veranderden, in aansluiting op de religieuze, politieke en levensopvattingen van mensen.

De Stichting Oude Groninger Kerken bestaat in 2019 vijftig jaar. Met deze bijzondere expositie in Museum Klooster Ter Apel wil de stichting het jubileumfeest alvast eind 2018 inluiden.

Zie voor meer informatie www.kloosterterapel.nl

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.