Expositie De Ploeg: 100 jaar!

WesterwoldeActueel.nl

Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 22 oktober 2017 tot en met 3 december 2017. De eerstvolgende keer is op 18 november 2017 13:00

  • Locatie: Veenkoloniaal Museum
  • Categorieën:
  • Toekomstige data:

In 2018 is het honderd jaar geleden dat de Groningse kunstenaarskring De Ploeg werd opgericht. Het Veenkoloniaal Museum in Veendam viert dit jubileum van 22 oktober tot en met 4 februari met twee exposities, te weten over Geert Hendrik Streurman en over de moderne Ploeg.

Voor het eerst in de geschiedenis van De Ploeg worden in het Veenkoloniaal Museum de oprichtings notulen (cahier 1918-1922) van de kunstkring tentoongesteld.
De expositie toont hoogtepunten uit het rijke oeuvre van Streurman. Het Veenkoloniaal Museum bezit, behalve veel schilderijen en tekeningen van Streurman, ook zijn dagboeken die eveneens worden getoond.
Wie over De Ploeg spreekt, spreekt vaak over de vroege periode van de kunstkring. Minder bekend is dat De Ploeg nog altijd springlevend is. Onder het motto ‘De Ploeg werkt al honderd jaar door!’ geeft het Veenkoloniaal Museum ruimschoots aandacht aan de huidige Ploegleden, die werken in de geest van de grondleggers van de kunstkring.

Zie voor meer informatie www.veenkoloniaalmuseum.nl