Groninger molenzomer


Evenementgegevens


Dit evenement vindt plaats van 9 mei 2021 tot en met 30 oktober 2021. De eerstvolgende keer is op 4 augustus 2021

  • Categorieën:
  • Toekomstige data:Ode aan de molen: beleef de Groninger molens 
Van april tot en met oktober worden de molens in Groningen volop gepromoot via de website www.groningermolens.nl. Naast informatie over de bestaande en verdwenen Groninger molens zijn er speciaal voor de Molenzomer nieuwe rubrieken gemaakt.

Molenlied
Een van de extra rubrieken op groningermolens.nl is dus ‘molenliedjes’. Eén van die liedjes is het molenlied dat de bekende Groninger zanger Erwin de Vries in 2019 speciaal voor het Groninger Molenweekend schreef. Het lied is tijdens het Molenweekend bij verschillende molens door verschillende artiesten en vrijwilligers uitgevoerd. En het kan nog altijd gebruikt worden om festiviteiten op te luisteren – via deze link is de uitvoering door Erwin de Vries te beluisteren. https://erfgoedpartners.nl/grunneger-meulenlaid/

Pronkjewailpad
Wandelaars die het Pronkjewailpad lopen kunnen een speciale uitdaging aangaan door minsten 50 molens te bezoeken en de bijbehorende vragen te beantwoorden. Het is zelfs mogelijk om alle 91 molens op deze manier af te stempelen.

Gedurende het jaar komt er steeds meer aanvullende informatie. Molens zullen wel zo veel mogelijk draaien en met de informatie van de website kan van 1 april tot 1 november worden genoten van een mooie molenzomer.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.