Groninger Vrouwengalerij

WesterwoldeActueel.nl

Evenementgegevens


Dit evenement vindt plaats van 19 juli 2019 tot en met 5 september 2019. De eerstvolgende keer is op 25 juli 2019 13:00

  • Locatie: Vestingmuseum
  • Categorieën:
  • Toekomstige data:
De Groninger Vrouwengalerij is op reis door de provincie Groningen en is de komende maanden te bewonderen in het Vestingmuseum in Oudeschans. De expositie wordt daar op vrijdag 19 juli geopend.

De Groninger Vrouwengalerij is een portrettengalerij van De Verhalen van Groningen die verhalen vertelt over vijftig bijzondere Groninger vrouwen uit het verleden.
De Groninger Vrouwengalerij brengt een ode aan Groninger vrouwen, zoals Alke Engels. Zij kwam uit de buurt van Oudeschans. Deze vrouw werd, samen met vele anderen, in de zestiende eeuw beschuldigd van hekserij en verbrand op de Geselberg te Wedde. Een andere dappere vrouw uit Westerwolde was Hemcke Aldricks, die tijdens deze heksenvervolgingen van Westerwolde de strijd aanging met de drost van Wedde.

Op donderdagmiddag 25 juli en donderdagavond 5 september zullen er in het Vestingmuseum in Oudeschans ook lezingen plaatsvinden in het kader van 100 jaar vrouwenkiesrecht en de Groninger Vrouwengalerij.

Er zijn 50 korte biografieën te lezen op www.deverhalenvangroningen.nl en de Groninger Vrouwengalerij is in de vorm van een expositie ook op locatie te bezichtigen.

Zie ook www.100jaarvrouwenkiesrechtgroningen.nl

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.