Het orgel en jeugdcircus Santelli

WesterwoldeActueel.nl

Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 13 oktober 2018 tot en met 20 oktober 2018. De eerstvolgende keer is op 20 oktober 2018 00:00

  • Categorieën:
  • Toekomstige data:

Veel mensen associëren orgels met plechtige oude muziek, uitgevoerd in een kerk. Verrassend is dan ook de voorstelling, die op 13 en 20 oktober in respectievelijk de Vennekerk in Winschoten en de Doopsgezinde Kerk in Groningen te zien is.

De organist zet zijn hoedje op en zwiert zijn lange slipjas naar achteren over het bankje als hij plaatsneemt achter het Hammondorgeltje. De eerste tonen klinken en daar verschijnen de acrobaten in radslag over het toneel. Het is een beeld van lang geleden, maar oude tijden herleven als jeugdcircus Santelli een voorstelling geeft. Acrobaten, jongleurs, evenwichtskunstenaars op de bal en op de eenwielers, ze zijn er allemaal en laten hun kunsten zien op de muziek van het orgel. Organist Vincent Hensen zit op het orgelbankje en doet naar hartenlust mee met de artiesten.

Als de artiesten klaar zijn met hun show is er een workshop voor de kinderen in het publiek, waarbij ze alle attributen mogen bekijken en onder begeleiding mogen uitproberen. Vincent Hensen vertelt alles over het orgel en laat zien hoe hij het bespeelt.

Data
13 oktober – Vennekerk Winschoten, aanvang 15.00 uur.
20 oktober – Doopsgezinde Kerk Groningen, Oude Boteringestraat 33, aanvang 13.30 uur.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het Schnitgerfestival en aan de kassa van beide kerken. Kinderen tot en met 12 jaar gratis, jongeren tot en met 16 jaar € 5,-, begeleiders € 10,-

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.