Koffieconcerten in Oudeschans

WesterwoldeActueel.nl

Evenementgegevens


Dit evenement vindt plaats van 22 september 2019 tot en met 17 mei 2020. De eerstvolgende keer is op 16 februari 2020 11:30

  • Locatie: Garnizoenskerkje Oudeschans
  • Categorieën:
  • Toekomstige data:
In de Garnizoenskerk te Oudeschans worden al jaren koffieconcerten georganiseerd. Aanvang van de concerten 11.30 uur. Op het programma staat:

Zondag 22 september ‘Van Mozart en Strauss tot de Amsterdamse grachten’. Met het NNO, Oosters strijkkwartet. Naar Oudeschans komen vier leden uit het Noord Nederlands Orkest met een frivool openingsconcert.

Zondag 13 oktober Ensemble Lumaka, harp, fluit, altviool, cello. Lumaka is een uniek ensemble door zijn specifieke klankwereld. Uit liefde voor de fijnzinnige Franse sferen heeft Lumaka bewerkingen gemaakt van hun favoriete stukken. De leden van Lumaka zijn o.a. werkzaam bij het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamer Orkest.

Zondag 10 november Het Prins Claus Conservatorium presenteert. De afdeling Klassieke Muziek van het Prins Claus Conservatorium komt deze ochtend met een top programma geheel gewijd aan de piano. In een programma, dat wordt uitgevoerd door docenten en studenten van het Prins Claus Conservatorium, wordt telkens een prélude van Chopin gekoppeld aan een prélude van een andere componist.

Zondag 15 december Winterträume im Advent. Uit Bad Zwischenahn/Duitsland komt Salonorchester Ungesturm. Het orkest wordt gevormd door 5 muzikanten met de volgende instrumenten; viool, piano, slagwerk/xylofoon, dwarsfluit en contrabas. Op het programma, bekende en geliefde muziek zoals Petersburger Schlittenfahrt, Jingle Bells en Stille Nacht.

Zondag 16 februari ‘Zigeuner, swing, salon en snert’. Het snertconcert altijd weer een feestelijke verrassing. Dat gaat u deze ochtend beleven met Swing du Nord. Swing Du Nord is een kwartet bestaande uit Willem Wolthuis (viool en altviool),Wim de Bos (klarinet), Don Hofstee (gitaar en viool) en Hans Lass (contrabas). En als gast de zangeres Sharon Bos.

Zondag 15 maart viool, altviool, klarinet en piano, het Jaden Ensemble. Dit ensemble wordt gevormd door vier musici uit het Noord Nederlands Orkest. Het zijn Liane Van Den Berg (viool), Kristin Stets (altviool), Hanka Clout (klarinet) en achter de piano Keiko Sakuma. De vier dames spelen werken van o.a. Martinu, Chatsjatoerjan, Milhaud, Sjostakovitsj en natuurlijk mag ook Mozart niet ontbreken.

Zondag 19 april Salon trio Café Noir. Café Noir speelt salonmuziek. Salonmuziek laat zich het best omschrijven als stijlvol, licht klassiek en melodieus, maar altijd licht verteerbaar. Het trio bestaat uit Adriaan Stoet (viool), Arjan van der Boom (cello) en Jan Groot (piano).

Zondag 17 mei Fado concert, rechtstreeks uit Lissabon. Deze ochtend wordt u ondergedompeld in Portugese sferen. Even terug naar haar geboortestreek, de Fado zangeres Maria, vroeger in Winschoten bekend als Ria Ruiter. Wat is er mooier op zondag van het uitgestrekte Groninger landschap weg te dromen in de Portugese Fado. De begeleiding zal bestaan uit Portugese gitaar en klassieke gitaar.

Zie voor meer informatie vestingoudeschans.com

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.