‘Quiltshow vol Lentekriebels’

WesterwoldeActueel.nl

Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 27 januari 2018 tot en met 11 maart 2018. De eerstvolgende keer is op 20 februari 2018 13:30

  • Locatie: Streekhistorisch Centrum
  • Categorieën:
  • Toekomstige data:

Op zaterdag 27 januari wordt er feestelijk aandacht besteed aan de nieuwe tentoonstelling in het Streekhistorisch Centrum te Stadskanaal. Onder de titel ‘Quiltshow vol lentekriebels’ worden er handgemaakte en machinale quilts getoond, waarin bloemen het centrale motief vormen.

De quilts zijn gemaakt door de quiltgroep ‘De Streek Quilters’ uit de omgeving van Stadskanaal. Daarnaast toont Mary Stenekes uit Stadskanaal beelden die zij maakte in gemengde technieken met gebruik van textielverharder, papier-maché en zelf hardende klei.

Speciaal op deze middag zullen er ook demonstraties gegeven worden. Van 13.30 tot 16.00 uur gaan de deuren open. Om twee uur zal een kort openingswoord gehouden worden door Helen Kämink, directeur van het SHC en kan de tentoonstelling worden bekeken. Iedereen is van harte welkom. De tentoonstelling in het Streekhistorisch Centrum is daarna nog te zien tot en met 11 mei, van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00-17.00 uur en op zondag van 14.00-17.00 uur.

www.streekhistorischcentrum.nl