Spinbarg in Klooster Ter Apel

WesterwoldeActueel.nl

Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 21 november 2017 tot en met 7 januari 2018. De eerstvolgende keer is op 15 december 2017 10:00

  • Locatie: Klooster Ter Apel
  • Categorieën:
  • Toekomstige data:

De provincie Groningen kent een schat aan prachtige oude volksverhalen. Deze verhalen zijn niet alleen mooi, spannend of grappig: ze vertellen ook veel over de geschiedenis van onze provincie en over het ontstaan van het landschap. Dit was aanleiding voor een groot project rond Groningse volksverhalen, genoemd naar die geheimzinnige heuvel in Jipsinghuizen ‘Spinbarg’.

Van eind augustus t/m oktober 2017 trok Spinbarg twee maanden lang met het historische vrachtschip De Familietrouw door de provincie. Het ruim van het schip was ingericht met 12 kijkkasten. In elke kast was een verhaal te zien, vormgegeven en verteld door Groningse kunstenaars, animatoren, filmmakers, componisten en kunststudenten.
In november zijn de kijkkasten uit het schip gehaald en gebracht naar Museum Klooster ter Apel, waar ze t/m 7 januari 2018 te zien zijn in Galerie I. De Groningse verhalen zijn geschikt voor jong en oud. ( kinderen vanaf 8 jaar).

Zie voor meer informatie www.kloosterterapel.nl en www.spinbarg.nl