Barrels vertrekken voor een rondje Botnische Golf

Foto: Mazzelmoaze

WINSCHOTEN, REGIO – Vanmorgen zijn zo’n 100 barrels vertrokken voor een rondje Botnische Golf.

Zaterdagmorgen zijn zo’n100 barrels vertrokken voor een grensverleggende winter barrel tour door Noord Europa. Acht dagen gaan ze in een auto, ouder dan 20 jaar, raggen over steile hellingen en bergpaden, door barre kou en sneeuwlandschappen. Intussen genieten de ruim 220 deelnemers van mooie uitzichten, om in de avond gezellig op te warmen bij een knisperend haardvuur en bij te komen en uit te rusten voor de volgende dag. Tijdens de Barrel Challenge krijgen ze diverse opdrachten, oftewel ‘Challenges’, een reeks van knotsgekke opdrachten die punten opleveren. Zo maken ze kans om de enige echte ‘The BarrelChamp’ te worden. Dit alles wordt weer georganiseerd door Rob en Meini Zweep uit Winschoten.

Vanwege corona was er geen massale start. De deelnemers worden in de loop van de dag bij de ferry in Travemunde verwacht, om de oversteek naar Trelleborg (Zweden) te maken. Voordat de deelnemers de boot oprijden moeten ze een negatieve coronatest laten zien.

De planning is als volgt:

8 januari Travemunde ferry naar Trelleborg in Zweden

9 januari Stockholm – Turku

10 januari Oulu

11 januari Rovaniemi in Finland, de woonplaats van de kerstman

12 januari rustdag

13 januari Örnsköldsvik

14 januari Örebro

15 januari Trelleborg met de ferry weer naar Travemunde

Mazzelmoaze is met deze editie mee, om ons te voorzien van een reisverslag en foto’s/

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.