Activiteitenagenda

Evenementen van de komende week:

 • Domoticamiddag in Bibliotheek Veendam

  Locatie: Bibliotheek Veendam
  Datum: 28 okt 2021 14:00
  Tijd: 14:00 uur – 15:00 uur

  Informatie:

  Donderdag 28 oktober wordt in Bibliotheek Veendam een domoticamiddag gehouden. Van 14.00 uur tot 15.00 uur kunnen belangstellenden kennismaken met zorgtechnologie. Domotica is de integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven. Wilt u graag iets meer informatie over zorgtechnologie? Kom dan naar deze gratis middag in de bibliotheek. Tijdens de middag komen vragen aan de orde als: waarvoor zou je zorgtechnologie voor willen inzetten en waarom is er zorgtechnologie? Onderzocht wordt hoe mensen meer zelfregie en veiligheid kunnen ervaren. Langer zelfstandig kunnen wonen, meer privacy hebben en hoe de zelfredzaamheid verhoogd kan worden met minder impact op dagelijkse bezigheden. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

 • Voorleeshalfuurtje Bibliotheek Veendam

  Locatie: Bibliotheek Veendam
  Datum: 29 okt 2021 09:30
  Tijd: 9:30 uur – 10:00 uur

  Informatie:

  Vrijdag 29 oktober kunnen kinderen genieten van een heerlijk voorleesverhaal. In Bibliotheek Veendam vindt dan het BoekStart Voorleeshalfuurtje plaats. Maandelijks kunnen kinderen met hun (groot)ouders genieten van een nieuw prentenboek. Het gratis voorleeshalfuurtje in Bibliotheek Veendam begint vrijdag 29 oktober om 9.30 uur.  

 • Sportieve activiteit voor 50 plussers

  Locatie: Borgerswold
  Datum: 29 okt 2021 10:00
  Tijd: 10:00 uur – 11:30 uur

  Informatie:

  Sportieve activiteit "Levend Stratego" voor 50-plussers

  Op vrijdag 29 oktober 2021 organiseert Veendam Beweegt de maandelijkse sportieve activiteit voor 50-plussers. Deze maand wordt Levend Stratego gespeeld in Borgerswold. Twee teams spelen een spannend spel waarbij de deelnemers al wandelend op zoek gaan naar de vlag van het andere team.

  De sportieve activiteit is van 10.00 uur tot 11.30 uur en de start locatie is het Ballonnenveld in Borgerswold. Aanmelden kan per mail: veendambeweegt@veendam.nl of telefonisch: 06-86856864. Wandelschoenen en een winterjas zijn voor dit spel aanbevolen. Deelname aan de activiteit is gratis, inclusief koffie.

   www.veendambeweegt.nl

 • Online gamemarathon

  Locatie:
  Datum: 29 okt 2021 15:00
  Tijd: 15:00 uur – 17:00 uur

  Informatie:

  Groningse bibliotheken houden online gamemarathon Kijk naar BiebLab, hét YouTube-kanaal van de Groningse bibliotheken. Elke laatste vrijdag van de maand houden Jeroen, Yorick en Jolanda een game-marathon! Vrijdag 29 oktober spelen ze van 15.00 – 17.00 uur Fortnite en maken we de winnaar van de Minecraft Challenge bekend. Speel deze middag mee en versla het team van Biblionet Groningen. De Fortnite Marathon is vrijdag 29 oktober vanaf 15.00 uur live te volgen via youtube.com/bieblab. Aanmelden is niet nodig. Minecraft Challenge De herfstvakantie is begonnen en dus is het tijd voor een nieuwe Minecraft Challenge! Deze keer dagen Jeroen, Yorick en Jolanda je uit om een ondergrondse wereld te bouwen. Wat kom jij in de grotten van Minecraft tegen? Gebruik je fantasie en bouw je eigen ondergrondse wereld met huizen, speelobjecten, natuurgebieden of wat jij maar kan bedenken. Je mag de hele vakantie bouwen in je eigen wereld. Stuur uiterlijk woensdag 27 oktober foto’s en/of video’s van jouw wereld door ze te mailen naar bieblab@biblionetgroningen.nl. Op vrijdag 29 oktober wordt in BiebLab Live om 15.00 uur bekend gemaakt wie heeft gewonnen.

 • Estafettewandeling Westerwoldepad

  Locatie: Theetuin MoeNieks
  Datum: 30 okt 2021
  Tijd: uur – uur

  Informatie:

  Op de laatste zaterdag in oktober wandelen een kleine 40 mensen in estafettevorm het 100 kilometer lange Westerwoldepad. Ze doen dit om geld op te halen voor borstkankeronderzoek. Het geld dat alle wandelaars werven gaat naar Pink Ribbon, die projecten en onderzoeken financiert op gebied van borstkanker. Wandel mee! Mensen die ook willen meewandelen voor het goede doel worden van harte uitgenodigd om een lusje te lopen van 6 of 9 kilometer vanuit de theetuin van MoeNieks in Vlagtwedde op zaterdag 30 oktober. Aanmelden kan via w.bergman@ziggo.nl.

 • Expositie Oorlog en Bevrijding Oost-Groningen

  Locatie: Ons Gebouw
  Datum: 30 okt 2021 10:00
  Tijd: 10:00 uur – 17:00 uur

  Informatie:

  Van vrijdag 15 oktober 2021 t/m zaterdag 30 oktober 2021 is er een bijzondere expositie van het Bevrijdingsmuseum Noord Nederland over de oorlog en bevrijding 1940-1945. In ‘Ons Gebouw’ aan de Goldhoorn 6 in Oostwold-Oldambt is dan een fraaie expositie ingericht met foto’s, verhalen en toelichting, films en voorwerpen over de gebeurtenissen in Oost-Groningen in de jaren 1940-1945. In de presentaties is aandacht voor de gebeurtenissen tijdens de oorlog en de bevrijding van Oostwold, Midwolda, de omliggende dorpen, de polders, de Gemeente Oldambt en Oost-Groningen in de jaren 1940-1945. Er zijn diverse oude filmjournalen te zien, onder meer van de bevrijding van Groningen. Open op vrijdag, zaterdag en zondag 10.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

 • Wandelen langs de Ruiten Aa

  Locatie: Theetuin MoeNieks
  Datum: 30 okt 2021 11:00
  Tijd: 11:00 uur – 15:00 uur

  Informatie:

  Waterschap Hunze en Aa's organiseert allerlei activiteiten in het kader van De Week van Ons Water. Dit najaar worden er wandelingen georganiseerd langs de Ruiten Aa, waar het waterschap onder meer een aantal vistrappen realiseerde. Onder leiding van de aquatisch ecoloog kan er op 30 oktober tussen 11.00 en 15.00 uur meerdere keren een route worden gelopen in het beekdal. Onderweg wordt verteld wat het waterschap allemaal doet voor de vissen in de Ruiten Aa. Voor kinderen: bloembommen maken! De kinderen die de tuin bezoeken, kunnen zelf bloembommen maken, dat zijn ronde pakketjes met zaden. De bloembommen die gemaakt worden, mogen de kinderen meenemen naar huis. Dan kunnen ze zelf een plekje zoeken die ze willen opfleuren met kleurige bloemen. De wandelingen met gids starten om 11.00, 12.45 en 14.30 uur. Aanmelden mag, hoef niet per se (w.bergman@hunzeenaas.nl).

 • Open middag Onstwedder Gaarv’n

  Locatie: de Ambachtshoeve
  Datum: 30 okt 2021 13:00
  Tijd: 13:00 uur – 16:00 uur

  Informatie:

  Met de hand klompen maken uit een stuk hout of gloeiend heet ijzer smeden met hamer en aambeeld. Stoelen matten, koperen voorwerpen maken of Fries houtsnijwerk. Deze en nog veel meer authentieke handambachten kan iedereen leren bij stichting Onstwedder Gaarv'n. Komende winter houdt de stichting weer diverse cursussen oude ambachten. Vrijblijvend kennismaken met Onstwedder Gaarv'n, de ambachten en de cursussen kan tijdens een open middag op zaterdag 30 oktober. Opgave voor een cursus is mogelijk tijdens de open middag of nadien met opgaveformulieren die tijdens de open middag verkrijgbaar zijn. Ook is opgave mogelijk via contactgegevens die te vinden zijn op de website van Onstwedder Gaarv'n,  www.onstweddergaarvn.nl.    

 • Uitreiking prijzen Halloween kleurwedstrijd

  Locatie: Blokker
  Datum: 30 okt 2021 16:00
  Tijd: 16:00 uur – 16:30 uur

  Informatie:

  VLAGTWEDDE – Zaterdag om vier uur worden de prijzen van de Halloween kleurwedstrijd uitgereikt. Dit jaar vindt er in Vlagtwedde geen Halloweenoptocht plaats. Wel is er een kleurwedstrijd. De kleurplaten liggen bij Top1toys in Vlagtwedde. Er zijn mooie prijzen te winnen. In de winkel hangen al veel prachtig ingekleurde kleurplaten. Zaterdag wordt om vier uur in de winkel bekend gemaakt wie met de prijzen naar huis gaan.

 • Nacht van de Nacht Ter Apel

  Locatie: Klooster Ter Apel
  Datum: 30 okt 2021 19:00
  Tijd: 19:00 uur – 21:00 uur

  Informatie:

  Nacht van de Nacht. Een geheimzinnige zaklampenrondgang in en om het Klooster Ter Apel op zaterdag 30 oktober 2021, speciaal voor kinderen. Ooit wel eens in het aardedonker door een middeleeuws klooster gelopen? Volg tijdens de Nacht van de Nacht de voetsporen van broeder Jacobus en ga op zoek naar de 'man met de lange oren', het bakbedje op de Kloosterzolder! Wat ruik jij in de Ziekenzaal? Vind de reiskoffer... Spanning verzekerd! Wanneer de reiskoffer is gevonden wordt er 'Patergepruttel' gedronken. Luister vervolgens naar de verhalen over het nachtleven van de dieren en planten in het Kloosterbos. Neem je eigen zaklamp(en) of hoofdlampje mee! Doorgang vindt plaats bij een minimale aanmelding van 12 personen. Eén volwassen persoon als begeleider per drie kinderen. In het kader van Oktober Kindermaand heeft het eerste kind onder begeleiding van één betalende volwassene gratis toegang tot deelname. De entree voor volwassene bedraagt € 16,00. Ieder kind betaalt € 9,00 ( behalve het eerste kind, dus 1 kind met 1 volwassene: € 16,00; 2 kinderen met 1 volwassene: € 25,00; 3 kinderen met 1 volwassene: € 34,00.) De prijs is inclusief entree, rondgang met speurtocht in het museum onder begeleiding van kidsgidsen, nachtelijk drankje 'Patergepruttel' op de Kloosterenclave en wandeling met verhalen in het Kloosterbos onder begeleiding van de Natuurgidsen Staatsbosbeheer. Reserveren is noodzakelijk tot uiterlijk 30 oktober 14.00 uur onder vermelding van naam, naam van kind(eren), mailadres en/of telefoonnummer en het aantal deel te nemen personen. Meer informatie en reserveren via Museum Klooster Ter Apel: telefoonnummer +31 (0)599 581370 of per mailbericht via info@kloosterterapel.nl of via f.klatter@staatsbosbeheer.nl. Zie ook: https://www.kloosterterapel.nl/nl/evenement-nachtvandenacht-2021

 • Spooktocht Vlagtwedde

  Locatie: VV Westerwolde
  Datum: 30 okt 2021 19:00
  Tijd: 19:00 uur – 21:00 uur

  Informatie:

  Op zaterdag 30 oktober zal het bos op de "Barlage” anders zijn dan normaal. Zombies hebben het bos overgenomen en je wordt uitgedaagd om met vrienden en/of familie een wandeling te maken. Vanaf 19 uur ben je welkom op de parkeerplaats van voetbalvereniging Westerwolde voor een kop koffie/thee of een glas ranja. Als je de wandeling hebt voltooid is de beloning een broodje hamburger. Voor opgave graag even een appje naar Derja (namens buurtvereniging “De Mallemeulen”) Tel: 06-54601189 Kosten €5,00 pp

 • Erwin de Vries in Ons Noabershoes Veelerveen

  Locatie: Ons Noabershoes
  Datum: 30 okt 2021 20:00
  Tijd: 20:00 uur – 22:00 uur

  Informatie:

  Erwin de Vries & Christof Bauwens De Groningse zanger en liedjesschrijver komt zaterdag 30 oktober a.s. met gitarist Christof Bauwens naar Ons Noabershoes, Scheidingsweg 20  in Veelerveen.  Hier spelen ze tal van nieuwe liedjes van o.a. het nieuwe album Antwoord. Naast het nieuwe werk zullen er ook bekendere nummers vertolkt worden. Het zal een  voorstelling worden met een combinatie van vervoering, humor, beschouwing, maar bovenal mooie, leuke en goede liedjes. Kaarten zijn te bestellen via: info@veelerveen.eu of telefonisch 0625045014 of 0657392348.

 • Maand van de geschiedenis

  Locatie:
  Datum: 31 okt 2021
  Tijd: uur – uur

  Informatie:

  Op 1 oktober start het grootste historische evenement van Nederland: de Maand van de Geschiedenis. Honderden musea, bibliotheken, boekhandels en culturele instellingen organiseren talloze activiteiten rondom het jaarthema Aan het werk. Van rondleiding tot kinderprogramma, van theatervoorstelling tot lezing en van stadswandeling tot fietstour. De complete agenda is te bekijken op: www.maandvandegeschiedenis.nl/agenda Selecteer op Groningen voor het complete aanbod in deze provincie.

 • Locatie: Camping Moekesgat
  Datum: 31 okt 2021 15:00
  Tijd: 15:00 uur – 17:00 uur

  Informatie:

  Zondag 31 oktober a.s. om 15:00 uur organiseert Moekesgat in de Beachhouse , Heembadweg 17 in Ter Apel een akoestische blues middag m.m.v. Kees Schipper.
  Zijn muzikale smaak is in de loop der jaren verbreed naar meerdere stijlen (zoals Bluesrock, Rhythm & Blues, Country enz), maar blues blijft zijn eerste liefde.
  Hij treedt sinds 2018 regelmatig op samen met de fantastische gitarist Bert Brouwers.
  Entree € 10,00

 • Digitale Overheid Bibliotheek Onstwedde

  Locatie: dienstencentrum De Bolster
  Datum: 1 nov 2021 11:00
  Tijd: 11:00 uur – 12:00 uur

  Informatie:

  Opening Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek Onstwedde Heeft u vragen over de overheid? Bijvoorbeeld over zaken zoals huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering? Dan bent u niet de enige. Maar liefst 4 miljoen mensen vinden dit lastig. Voor al deze vragen en meer kunt u terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek van Onstwedde.  Daar helpen we  u met het vinden van informatie op internet en verwijzen door naar de juiste instanties. De officiële opening vindt plaats op 1 november om 11.00 u. ’s ochtends. Het Informatiepunt maakt deel uit van Het Inloophuus in De Bolster. De overheid heeft met bibliotheken in heel Nederland afgesproken dat er in elke gemeente een Informatiepunt Digitale Overheid komt. Vanaf 1 november kan iedereen die vragen heeft over online communicatie met de overheid terecht op het wekelijks IDO-spreekuur (zie www.biblionetgroningen.nl/agenda voor dag en tijd). Ook als u geen lid bent van de bibliotheek. Iedereen is welkom” De openingstijden van het Informatiepunt zijn dinsdagochtend van 10.00-12.00 u.  

 • Brandweer in de bieb Ter Apel

  Locatie: Bibliotheek Ter Apel
  Datum: 3 nov 2021 15:00
  Tijd: 15:00 uur – 17:00 uur

  Informatie:

  ‘Piep!' de brandweer rukt uit naar de bieb van Ter Apel Woensdag 3 november tussen 15.00 en 17.00 uur krijgen kinderen, (groot)ouders en bezoekers in Bibliotheek Ter Apel antwoord op vragen als: hoe is het om brandweerman of -vrouw te zijn? Waarom zijn rookmelders zo belangrijk? En wat moet je eigenlijk doen als thuis de rookmelder piept?  De brandweermannen- en vrouwen komen van Brandweer Groningen langs in de bibliotheek van Ter Apel. Zij lezen voor uit het boekje Lappa PIEP, houden een brandveiligheidsspreekuur en vertellen hoe het is om bij de brandweer te werken. Natuurlijk nemen ze ook een echte brandweerauto mee! Lappa PIEP: interactief prentenboek Lappa PIEP is een prentenboek over brandveiligheid, zonder dat het eng wordt. Wat het boek extra speciaal maakt, is dat het tweetalig is uitgevoerd: in het Nederlands en in het Grunnegs. In de illustraties zijn ook typisch Groninger items te vinden. Het interactieve prentenboekje met vriendenvragen en een doe-opdracht is geschikt voor kinderen van 3 t/m 6 jaar en te leen in alle Groninger bibliotheken en schoolbibliotheken.   

 • Herdenkingsavond Buitenwoelhof

  Locatie: Begraafplaats Buitenwoelhof
  Datum: 5 nov 2021 18:30
  Tijd: 18:30 uur – 20:30 uur

  Informatie:

  Op vrijdag 5 november 2021 organiseren de gemeente Veendam, Uitvaartverzorging Diedel-Wessels en uitvaartcentrum Buitenwoelhof een herdenkingsavond. Tussen 18.30 en 20.30 uur is gelegenheid om elkaar te ontmoeten en op een goede manier afscheid te nemen van dierbaren tijdens de herdenkingsavond bij begraafplaats Buitenwoelhof en het uitvaartcentrum in Veendam. Bij aankomst bij het hek van de begraafplaats kan een grafkaars of een houten hart meegenomen worden. Vervolgens is er een verlichte route over de begraafplaats, waar de grafkaars geplaatst kan worden bij een graf, bij het strooiveld of in de gaanderij. Het houten hart kan beschreven worden en opgehangen aan het hek, voor een dierbare herinnering. Ook is het mogelijk om binnen in de aula dierbaren te herdenken. Koffie en thee worden aangeboden. U kunt de auto parkeren op de parkeerplaats bij stadion de Langeleegte. Vanaf de parkeerplaats is een verlicht looppad naar de begraafplaats. Voor minder validen is parkeren bij de aula mogelijk.

 • Landelijke natuurwerkdag

  Locatie: Rijsdammerweg
  Datum: 6 nov 2021 09:30
  Tijd: 9:30 uur – 13:00 uur

  Informatie:

  Zaterdag 6 november a.s. organiseert Staatsbosbeheer Westerwolde haar jaarlijkse, landelijke, natuurwerkdag, een activiteit voor jong en oud. Dit vindt plaats bij de Mezachdobbe, een poel met daaromheen een kruidenrijk grasland gelegen tussen de Ruiten Aa en de Rijsdammerweg vlakbij Jipsinghuizen/Sellingen. Rondom de poel groeien bijzonder plantensoorten zoals kruipbrem, stekelbrem en blauwe knoop. Maar er groeien ook veel jonge berken (opslag). Om te voorkomen dat de dobbe dichtgroeit en de bijzondere plantensoorten verdwijnen, worden de jonge berken verwijderd.

  Start locatie is de Rijsdammerweg tegenover Rijsdammerweg 2, 9551 TD Sellingen. Aanvang 9:30 uur tot circa 13:00 uur. De boswachter zorgt voor koffie, thee en ranja. Eigen lunch meenemen. Deelname is gratis.

   Voor meer informatie en aanmelding:  Flip Klatter, boswachter publiek Westerwolde

  E: f.klatter@staatsbosbeheer.nl

  T: 06-23117148

 • Spooktocht Bellingwolde

  Locatie: IJsclub de Vriendenkring
  Datum: 6 nov 2021 18:30
  Tijd: 18:30 uur – 22:00 uur

  Informatie:

  BELLINGWOLDE – Plaatselijk Belang Rhederbrug organiseert een spooktocht. Op 6 november aanstaande organiseert Plaatselijk Belang Rhederbrug een spooktocht. De start is vanaf half zeven bij het gebouw van de ijsbaanvereniging de Vriendenkring. Deze is te bereiken via de Vonkslaan langs nummer 63. Opgave kan via 06-11144968. Er zijn inmiddels al meer dan 14 teams aangemeld. Durf jij ook mee te doen?

 • Concert in Nieuwe Pekela

  Locatie: Ontmoetingscentrum De Kiepe
  Datum: 7 nov 2021 15:00
  Tijd: 15:00 uur – 17:00 uur

  Informatie:

  Culturele Commissie Pekela heeft dit seizoen weer een prachtige reeks concerten op het programma staan. Zondag 07 november,  De CASANOVA’S,   Aanvang 15.00 uur Harry Niehof (zang en gitaar) Jaap Stegeman(toetsenist) en Inki de Jong (zang) spelen met hun programma Tuttifrutti-ma no troppo een verrassende mix van Rhythm & Blues en hedendaagse songs. Ontmoetingscentrum de Kiepe, Meidoornlaan 88, Nieuwe Pekela E-mail: info@sccpekela.nl Facebook: Culturele Commissie Pekela  

 • Concert kamerkoor Bel Canto

  Locatie: Magnuskerk
  Datum: 7 nov 2021 16:00
  Tijd: 16:00 uur – 18:00 uur

  Informatie:

  Op zondag 7 november om 16.00 uur geeft het Kamerkoor Bel Canto o.l.v. Bouko Tiggelaar uit Winschoten een concert in de Magnuskerk van Bellingwolde.

  Van J.S. Bach zullen twee koralen worden gezongen afgewisseld met variaties op het orgel (Allein Gott in der Höh Sei Ehr van Bach, afgewisseld met orgelvariaties van J.P Sweelinck en Gott, du frommer Gott van Bach, afgewisseld met de bekende orgelpartita van Bach). Er wordt à capella koormuziek gezongen van Barnby, Sullivan, Elgar en Duruflé. Daarnaast zullen koralen uit evensongs worden gezongen met orgelbegeleiding. In de pauze is er, zoals gebruikelijk, koffie en thee. De entreeprijs is €10.

  Voor het concert zijn de landelijke coronaregels van kracht. Op dit moment is het daarvoor nodig om een vaccinatiebewijs of recente negatieve coronatest te laten zien.

 • Westerdieplezing door Nick Kieft

  Locatie: Theater Het Kielzog
  Datum: 10 nov 2021 14:00
  Tijd: 14:00 uur – 16:00 uur

  Informatie:

  Zesde Westerdieplezing: Nick Kieft over Van Stootshorn naar Amerika Op woensdag 10 november 2021 geeft historicus Nick Kieft de zesde Jaap Westerdiep-lezing van de gemeente Midden-Groningen. Dit jaar staat het plaatsje Stootshorn centraal. Aan de hand van de bijzondere ontwikkeling van dit plaatsje schetst Nick Kieft een beeld van het leven in Stootshorn door de eeuwen heen. De Westerdieplezing wordt gehouden op woensdag 10 november 2021 om 14.00 uur (zaal open om 13.30 uur), Theaterzaal van Kielzog in het Huis van Cultuur en Bestuur, Gorecht Oost 157, 9603 AE in Hoogezand.