Activiteitenagenda

Evenementen van de komende week:

 • Tweekarspelen kunstroute / afgelast

  Locatie: Diverse locaties
  Datum: 29 mrt 2020 11:00
  Tijd: 11:00 uur – 17:00 uur

  Informatie:

  Op 21, 22, 28 en 29 maart vindt voor de 23ste keer de Tweekarspelen kunstroute plaats. Twee weekeinden van 11.00 tot 17.00 uur wordt u de mogelijkheid geboden van diverse kunst te genieten. De Tweekarspelen kunstroute is een regionaal evenement in het landelijke Oost-Groningen. Aan deze route nemen dit jaar in totaal 14 enthousiaste beeldende kunstenaars deel. Zij werken in Winschoten, Wedderveer, Wedde, Veele, Blijham, Bellingwolde, Oudeschans, Bad Nieuweschans en Drieborg. Op de verschillende locaties, die per fiets of auto te bereiken zijn, vindt u vertrouwd of zich telkens vernieuwend werk, ambachtelijke of beeldende kunst, werken die voor zich spreken of een verhaal nodig hebben en bekende of minder bekende gebruikte technieken. De route van circa 60 km kan op elk willekeurig adres worden gestart en is in twee richtingen bewegwijzerd. De opvallende, gele TKR-tonnen wijzen u de ingang. Zie www.tweekarspelenkunstroute.nl voor meer informatie.

 • Vertèl ais… / afgelast

  Locatie: Hof van Daam
  Datum: 29 mrt 2020 14:00
  Tijd: 14:00 uur – 17:00 uur

  Informatie:

  Op zondagmiddag 29 maart om 14.00 uur gaan ze weer beginnen bij Hof van Daam aan de Dijkstraat 55-57 in Appingedam. In het nieuwe seizoen van 2020 kunt u luisteren naar verhalen, gedichten, zang en korte toneelstukjes, zoveel mogelijk in het Gronings met vaste medewerkers zoals “De Hofknarren”. Deze vaste medewerkers brengen Grunneger toneelstukjes, verhalen en gedichten. Er hebben zich al mensen opgegeven die ook mee willen doen. Alleen komen luisteren kan ook. Uw gastvrouw is Hennie Hofman en de presentatie is in handen van Tiny Veldhuis. De entree is gratis. I.v.m. met de beschikbare ruimte wordt u verzocht zich op te geven voor 22 maart a.s., tel. 0596551369 of e-mail h.veldhuis30@kpnplanet.nl

 • Passieconcert / afgelast

  Locatie: Magnuskerk
  Datum: 29 mrt 2020 16:00
  Tijd: 16:00 uur – 18:00 uur

  Informatie:

  Het Passieconcert in de Magnuskerk van Bellingwolde zal op zondag 29 maart verzorgd worden door de Roden Girl Choristers. Dit meisjeskoor bestaat sinds september 2000 en zet zich in voor het ontwikkelen van jong zangtalent. Het koor maakt deel uit van Stichting Koorschool Noord Nederland. Deze dynamische groep meiden, onder leiding van artistiek leider Sonja de Vries, heeft zich inmiddels een klinkende reputatie verworven. Het koor zingt vrijwel het gehele Stabat Mater van Pergolesi. Verder staat ook nog prachtige passiemuziek van o.a. William Horseley, Anthony Piccolo, Noel Rawsthorne en Gabriel Fauré op het programma. Het koor wordt op het orgel begeleid door Sietze de Vries. Aanvang 16.00 uur.

 • Bevrijdingsconcert ‘Vrij Land’ / afgelast

  Locatie: Sorghvliethal
  Datum: 4 apr 2020 20:15
  Tijd: 20:15 uur – 22:15 uur

  Informatie:

  Op zaterdag 4 april nodigt Muziekvereniging Voorwaarts Veendam u uit voor het bevrijdingsconcert ‘Vrij Land’, gespeeld door de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’. Het concert vindt plaats in de Sorghvliethal aan het Jan Salwaplein 1 in Veendam. Wij genieten dagelijks van onze vrijheid, maar wat is vrijheid? Op zoek naar antwoorden neemt de kapel u met fantastische muziek en poëtische verhalen mee door ons prachtige land. Vrij Land laat zien hoe die vrijheid in onze samenleving geworteld is en wie de mensen zijn die deze vrijheid in stand houden. Historische archiefbeelden en speciaal voor de voorstelling gecreëerde video-content laten zien hoe trots wij mogen zijn op ons land. Margo Verhoeven vertelt en zingt over vrijheid. Dit concert wordt georganiseerd door Muziekvereniging Voorwaarts Veendam die op 21 september 2020 haar 100-jarig jubileum viert. Aanvang 20.15 uur. De toegang is gratis. Kaarten zijn te verkrijgen via de kassa van theater vanBeresteyn en via de website van de vereniging (www.voorwaartsveendam.nl). Er geldt een maximum aantal van 4 kaarten per persoon.

 • PUUR Westerwolde/gaat niet door

  Locatie: PUUR Westerwolde
  Datum: 5 apr 2020 12:30
  Tijd: 12:30 uur – 17:00 uur

  Informatie:

  Puur Westerwolde is tot nader bericht gesloten   Zondag 2 februari, 1 maart en 5 april Heerlijk Westerwolds Land; lezing over bijen, bodem, boeren en jouw bord bij PUUR Westerwolde aan de Dennenweg 1 te Sellingen. Jan Dommerholt vertelt je alles over dit prachtige Agroforestry en permacultuur project. En natuurlijk ga je na de lezing een kijkje op het land nemen. Aanvang lunch 12.30 uur, aanvang lezing 13.30 uur. Zie voor aanmelden en meer informatie www.puurwesterwolde.nl