Architectuur rondwandelingen starten op zaterdag 28 mei in Ter Apel

Foto: Jan Glazenburg

TER APEL – Na 2 jaar corona perikelen start de VBT Ter Apel deze zomer opnieuw met de bekende architectuur rondwandelingen in Ter Apel op de zaterdagen 28 mei en 23 juli. Start bij infozuil naast Hotel Boschhuis. Aanvang 14.00 uur. Einde rond 16.15 uur.

Op zaterdag 28 mei a.s. start de architectuur rondwandeling Ter Apel weer opnieuw sinds twee jaar corona. Afgelopen 2 jaar kon de rondleiding geen doorgang vinden. Nu start de VBT Ter Apel opnieuw met deze rondleiding voor iedere geïnteresseerde in de geschiedenis en de landschappen van Ter Apel. De start is op het parkeerterrein naast Hotel Boschhuis (bij de stenen info zuil) vanaf 14.00 uur. De gids zal belangstellenden opwachten en meenemen voor een afwisselende wandeling van ruim 2 uur.

Ter Apel heeft een mooie verbinding van zand- en veenlandschappen, elk met hun eigen karakteristieken. Bovendien heeft Ter Apel een bebouwing aan historische en karakteristieke panden die een bijzondere samenhang uitstralen. Tijdens de wandeling worden de liefhebbers bewust gemaakt van deze samenhang en de bijbehorende bebouwing. De start ligt in het oude en middeleeuwse deel rondom Klooster en Boschhuis. Via het Kloosterbos met de slingerende vijvers gaat de wandeling verder naar het nieuwe deel van Ter Apel, in de nabijheid van het in 1856 gereed gekomen Stads Ter Apeler Kanaal. Hoofdstraat en Hoofdkade getuigen van fraaie optrekjes uit de tijd het begin van de 19e Eeuw, voortgezet in de Schotslaan en de Boslaan. Ook de voormalige Rijks HBS (nu RSG Ter Apel) krijgt aandacht in de wandeling. Eindpunt is wederom de infozuil met parkeerplaats bij Hotel Boschhuis.

Geïnteresseerden wordt verzocht zich per mail op te geven op het volgende mailadres:
ton.kuper@planet.nl

Behalve de maandelijkse rondvaarten met de Snikke “Diverdoatsie” wil de VBT Ter Apel ook met deze cultuurhistorische rondleidingen de plaats Ter Apel positief in de schijnwerper zetten.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.