Sellingse kunstenares krijgt solo-expositie

Foto: Vilma van den Berg-Zevenhuizen.

SELLINGEN, WILDERVANK – De Sellingse kunstenares Vilma van den Berg-Zevenhuizen timmert al heel wat jaren op haar eigen bescheiden manier aan de weg. Haar vrolijke, fantasierijke, aanstekelijke schilderijen oogsten veel bewondering en dat resulteert nu in haar eerste solotentoonstelling.

Tot en met 4 september hangen een kleine 30 schilderijen van haar – groot en klein, een paar oude en veel nieuwe – in galerie Kijk ’s Kunst in Wildervank. Deze galerie van oud-Sellingers Annelies en Dick is gevestigd in een voormalige brood- en banketbakkerij uit 1865. In dit prachtige pand, ingericht in Art Deco-stijl, komt de kunst van Vilma fantastisch tot haar recht.

De fascinerende schilderijen worden aangevuld met zeer bijzonder vormgegeven keramiek van Inge Jonkers. De beelden en voorwerpen van deze kunstenares doen denken aan oude culturen en vreemde, onbekende werelden. De werken van beide kunstenaressen versterken elkaar op een heel speciale wijze. Een op en top zomerse belevenis, ook als het een dagje koeler is of regent.

“Wonderland” van 23 juli t/m 4 september in galerie Kijk ’s Kunst, Poststraat 77 in Wildervank. Open op zaterdag en zondag van half twee tot vijf uur. Zie ook kijkskunst.com

Ingezonden door Annelies Stuivenberg en Dick de Jong

Foto’s: Vilma van den Berg-Zevenhuizen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.