Gemeente Pekela sluit woning na ontdekken hennepkwekerij

Foto: Teunis Streunding

OUDE PEKELA – De gemeente Pekela heeft een woning aan de Willem de Zwijgerlaan in Oude Pekela voor de duur van drie maanden gesloten. In het pand is door de politie een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. De hennepkwekerij was ingericht voor 78 hennepplanten. Ook werd er illegaal stroom afgetapt. Burgemeester Jaap Kuin: “Als we het vermoeden hebben van een hennepkwekerij, dan grijpen we samen met de politie in”.

Damoclesbeleid

Aanvullend op de politieactie heeft de burgemeester het Damoclesbeleid toegepast. Dit betekent een sluiting van de woning op last van de burgemeester, voor de duur van drie maanden. Deze bestuursrechtelijke maatregel kan naast de strafrechtelijke maatregel van de politie en het openbaar ministerie worden opgelegd om de overlast en gevaarlijke situaties onmiddellijk op te heffen.

Groot belang bij direct ingrijpen
Hennepkwekerijen zorgen voor brandgevaarlijke situaties en ondermijnen de rust en orde in de buurt. De gemeente Pekela heeft dan ook groot belang bij het direct ingrijpen na het bekend worden van een hennepkwekerij op een adres. Burgemeester Jaap Kuin: “Heb je een vermoeden dat er een hennepkwekerij op een bepaald adres is, doe dan een melding.”

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.