Bibliotheek Veendam bouwt bijzondere escaperoom voor de Kinderboekenweek

Foto: Biblionet


VEENDAM – Tijdens de Kinderboekenweek bouwt Bibliotheek Veendam een bijzondere escaperoom. Op woensdagmiddag 6 en 13 oktober kunnen kinderen de escaperoom ‘Siem Subliem en het ei van Jannes’ spelen. De escaperoom is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Tosca Menten.

Kom in de Kinderboekenweek naar de escaperoom in Bibliotheek Veendam. We puzzelen ons deze keer door het supergrappige boek ‘Siem Subliem en het ei van Jannes’. Lees van tevoren het verhaal en krijg zo een voorsprong bij het kraken van de codes. Schrijfster Tosca Menten heeft speciaal voor de escaperoom video’s opgenomen.

Je kan de escaperoom in Bibliotheek Veendam spelen op woensdag 6 oktober of woensdag 13 oktober. Per middag zijn er 3 starttijden: 14.30 uur, 15.15 uur of 16.00 uur. Wil je meedoen? Reserveer dan een plekje via biblionetgroningen.nl/veendam

Het boek ‘Siem Subliem en het ei van Jannes’
Maak kennis met… Siem Subliem! Siem wordt later directeur. Dat weten zijn vader en moeder zeker. Ze zijn eigenaar van de beroemde parfumfabriek Hemelse Neuzen en Siem zal de fabriek later erven. Maar de natuur lijkt een foutje te hebben gemaakt. Terwijl zijn vader en moeder grizzlybeerneuzen hebben, ruikt Siem nog minder dan de neus van zijn schoen. En hij vindt de struisvogels van de buren op Landgoed Pierewaai trouwens veel leuker. Als de Pierewaaien Siem vertellen dat hij later struisvogeldirecteur mag worden, is Siem dolgelukkig en lijkt zijn toekomst gered…

Lees voor je bezoek aan de escaperoom het boek ‘Siem Subliem en het ei van Jannes’. Wil je een exemplaar lenen? Stuur een mailtje naar bieblab@biblionetgroningen.nl en wij leggen het boek voor je klaar in de bibliotheek. Je kan het verhaal ook lenen als e-book in de Online Bibliotheek.

Kinderboekenweek 2021 ‘Worden wat je wil’
Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, iedereen kan worden waar hij of zij van droomt. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alvast dromen over later!

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.