Energieloket Veendam in een nieuw jasje


VEENDAM – Het Energieloket is vanaf 1 oktober 2021 vernieuwd. Het Energieloket helpt inwoners bij het beantwoorden van vragen rondom energiezuinig wonen.

Lagere energierekening en comfortabeler wonen

Hoe krijg ik mijn energierekening omlaag? Kan ik iets doen aan de tocht in huis? Hoe werkt een warmtepomp? En kan ik subsidie krijgen voor isolatie? Dit zijn vragen die bij veel inwoners spelen. Het Energieloket Veendam geeft informatie en advies bij alle vragen over energiezuinig wonen en bundelt alle informatie op één plek: www.regionaalenergieloket.nl/veendam

Wethouder Bert Wierenga: “Met een energieloket helpen wij onze inwoners bij het maken van de beste keuze voor hun woning en woonsituatie. In elke woning zijn nog wel mogelijkheden om het energieverbruik te verlagen. Daardoor kunnen inwoners besparen op de energierekening. Beginnen kan klein, met het vervangen van lampen voor ledlampen. Of groot: met een inductiekookplaat, zonnepanelen of muurisolatie. Het is belangrijk om het energieverbruik terug te dringen, want de energieprijzen blijven maar stijgen.”

Het Energieloket en duurzamer wonen

Het Energieloket Veendam helpt inwoners met alle vragen rondom duurzaam wonen. Alle informatie hierover, maar ook informatie over landelijke en lokale subsidies, de mogelijkheden voor leningen of een gratis Huisscan waarmee inwoners in 2 minuten kunnen zien wat voor hun woning en situatie de mogelijkheden zijn om hun energierekening te verlagen staat op de website www.regionaalenergieloket.nl/veendam. Vragen kunnen ook via de mail gesteld worden: vragen@regionaalenergieloket.nl of telefonisch via 088 525 4110.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.