Ulsderbrug verwijderd voor groot onderhoud

Foto: Westerwolde Drone

KLEIN ULSDA – Vandaag is men bezig de Ulsderbrug te verwijderen.

De Ulsderbrug in Klein Ulsda is toe aan groot onderhoud. Daarom wordt de brug opgeknapt. Vanaf vandaag is de brug afgesloten voor al het verkeer. Met een grote kranen was Wagenborg Nedlift bezig de brug te verwijderen Dit gaat waarschijnlijk nog tot halverwege de avond duren.

Wat gaat er gebeuren?

Er komt veel kijken bij het opknappen van de Ulsderbrug. De ‘klep’ van de brug wordt gerepareerd. Het oude brugdek wordt vervangen door een nieuw brugdek en er worden de nodige reparaties uitgevoerd. Gemeente Westerwolde verwacht dat dit ongeveer vier weken duurt (tot en met 26 november 2021).

Omleiding

Tijdens het opknappen van de brug kunt u niet over de brug rijden. Met borden wordt een omleidingsroute aangegeven. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van een noodbrug. 

Hieronder leest u hoe de omleidingsroute loopt:

  • Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de A7. Landbouwverkeer moet omrijden via een route die loopt langs Bad Nieuweschans, Nieuw Beerta en Beerta
  • Bent u lopend of met de (brom)fiets? Dan kunt u het kanaal oversteken via de noodbrug. Op het kaartje hieronder hebben wij de omleidingen aangegeven

Bron: Gemeente Westerwolde

Foto’s: Mazzelmoaze, Westerwolde Drone en Berend Schuur

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.