Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Surwold

Bij een ongeval op de Hauptstraße in Surwold is gistermiddag rond half zes een 17 jarige jongen levensgevaarlijk gewond geraakt. De jongen, die op een scooter reed, werd door een 55 jarige automobiliste over het hoofd gezien, toen zij met haar Mercedes linksaf een erf wou opdraaien. Bij de daaropvolgende aanrijding werd het slachtoffer van zijn scooter geslingerd en vervolgens door een VW overreden. Hij werd met levensgevaarlijke verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Zowel de 55 jarige, als de 26 jarige bestuurders van de personenauto’s verkeren in een shock. De weg is voor bergingswerkzaamheden tot acht uur ’s avonds afgesloten geweest.

Meppen

Gistermiddag is omstreeks half drie op een parkeerplaats aan de Issak-Visser-Weg in Meppen een grijze VW bus aangereden. De schade bedraagt 1.000 euro. De veroorzaker is weggereden.

Gistermiddag is tussen half twee en vier uur bij een schuur aan de Am Kreisforst in meppen ingebroken. De daders kwamen de schuur binnen door eend deur te vernielen. Voor zover men kan nagaan is er niets gestolen. Wel werd er voor 300 euro schade aangericht.

Wietmarschen

Bij een ongeval op de A31, ter hoogte van Wietmarschen is gisteravond om zes uur een 21 jarige automobiliste zwaargewond geraakt. Het slachtoffer reed met haar VW op de linker rijbaan in zuidelijke richting. Zij botste tegen een vrachtwagen die plotseling van rijbaan wisselde. De vrouw werd met spoed naar een ziekenhuis gebracht. De 61 jarige vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.

Haren

De politie zoekt getuigen van een aanrijding die plaats maandag j.l. om 11.00 uur op de rotonde in de Wesuweer Straße in Haren plaats vond. Daar werd een 46 jarige fietsster door een zwarte VW aangereden. Ze raakte daarbij lichtgewond. De bestuurder van de auto is doorgereden.

Grensgebied

Gisteren vond langs de oostgrens een grote controle plaats. Er werden in het Nedersaksische grensgebied met Nederland in totaal 386 voertuigen en 608 mensen gecontroleerd. In 12 gevallen werden druggerelateerde overtredingen geconstateerd. Er werd 15 keer bloed afgenomen voor rijden onder invloed van alcohol of drugs, drie overtredingen van de wet tegen vreemdelingen geconstateerd en in 15 gevallen borgsommen geïnd. Een 26-jarige man werd gezocht met een arrestatiebevel. Omdat hij een boete van 2.500 euro niet kon betalen, werd hij naar een penitentiaire inrichting gebracht. Hij moet daar een vervangende gevangenisstraf van 50 dagen uitzitten.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.