Barrels komen aan in Kiruna

Foto ingezonden door Minne Hiemstra

KIRUNA – De deelnemers aan The Barrel Challenge, Noorderlicht Editie, zijn aangekomen op de bestemming van Dag 4: Kiruna.

Vrijdag vertrokken 58 auto’s vanuit café-bar Sjoes aan het Marktplein in Winschoten voor tocht naar Kiruna in Lapland. Daar hopen de deelnemers het Noorderlicht te zien. De challenge wordt zoals altijd weer georganiseerd door Rob en Meini Zweep. Zij rijden zelf ook mee.

Vandaag was een dag met veel sneeuw en alsmaar lagere temperaturen. De laagste temperatuur op de meter was -22. Dankzij een tip van de organisatie konden we tijdens de route een kijkje nemen bij een stroomversnelling. Dit was indrukwekkend en wat ons betreft het kleine stukje lopen meer dan waard.

Na dit uitstapje zijn we doorgereden naar de poolcirkel waar we samen met de barrel van team 300 de Hoekenaren en drie andere barrels op de foto kwamen. Een klein stukje verder was het stadje Jokk Mokk. Aangezien het hiervandaan toch nog 215 kilometer rijden was naar ons hotel in Kiruna hebben we besloten om hier maar alvast een stevige maaltijd te nuttigen. Rond 3 uur was het hier al weer aardedonker en in de laatste 215 kilometer kwamen we welgeteld slechts negen dorpen/steden tegen. Al met al een prachtige dag en we hopen vanavond het Noorderlicht te zien.

Tekst Minne Hiemstra

Foto’s: Rob Zweep en Minne Hiemstra

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.