Hertenkamp Vriescheloo heeft nog veel meer wensen

Foto: Jan Glazenburg

VRIESCHELOO – Nu het streefbedrag voor de in eerste instantie gewenste spullen ruimschoots binnen is, willen de vrijwilligers van Stichting Hertenkamp Vriescheloo nog meer wensen realiseren.

Via samenvoordebuurt.nl is Stichting Hertenkamp Vriescheloo, in samenwerking met de RegioBank in Bellingwolde, op 17 november een crowdfunding gestart. De stichting wil het hertenkamp nieuw leven inblazen om de leefbaarheid in de gemeente te bevorderen. De wens is het hertenkamp meer aan te kleden om terugkomende ontmoetingen te stimuleren.

Via een crowdfunding willen ze geld inzamelen om onder andere een picknicktafel, speeltoestellen voor kinderen en klimattributen voor de geiten aan te schaffen en op te knappen. U kunt op www.samenvoordebuurt.nl/hertenkampVriescheloo doneren.

De stichting hoopte 3.000 euro in te zamelen om een picknicktafel, speeltoestellen, klimattributen voor de geiten, een tweede ruif en informatieborden aan te schaffen. Dit bedrag is inmiddels ruim gedoneerd. Ook zijn de stichting picknickbanken toegezegd.

Meer wensen

Het hertenkamp heeft nog veel meer wensen en middels de crowdfunding hopen ze ook deze wensen te kunnen realiseren. Zo wil de stichting meer dieren in het kamp. Extra schuilgelegenheid is hier voor wel een vereiste, zodat de dieren allemaal droog en warm kunnen liggen.

De bestaande stal willen ze volgend jaar gaan schilderen. Dit is nodig voor het onderhoud, maar krijgt hierdoor natuurlijk ook een mooi aanzicht. Hiervoor moet het benodigde materiaal worden aangeschaft.

Concreet zijn hun nieuwe doelen:

  • Het betalen van voer- en dierenartskosten.
  • Schuilhuisje voor de toekomstige eendjes en ganzen.
  • Aanschaf schaapjes.
  • Fontein in de vijver.
  • Voederautomaat (Bezoekers kunnen hier brokjes uit halen en aan de dieren voeren. Hierdoor hopen wij dat ze niet teveel voer krijgen wat niet goed voor ze is. Vaak is dit, hoe goed bedoelt ook, voer dat bezoekers zelf vanuit huis meenemen).
  • Twee schuilstallen.
  • Materiaal/verf om de bestaande stal te onderhouden.

Door het uitbreiden van de faciliteiten wil Stichting Hertenkamp Vriescheloo inwoners van de gemeente Westerwolde stimuleren om vaker terug te komen. Ze willen het hertenkamp meer levendig maken waardoor mensen dit kamp graag komen bezoeken. Dit kost geld en daarvoor hebben ze hulp nodig; niet alleen in de vorm van geld, maar ook in de vorm van vrijwilligers! De dieren moeten natuurlijk goed verzorgd worden. Nieuwe vrijwilligers kunnen zich HIER aanmelden.

Het hertenkamp brengt natuur en dieren samen. Deze vorm van natuurbeleving wil de stichting in de toekomst in een educatief jasje steken, waarbij kinderen op een speelse manier meer te weten komen over de natuur en natuurlijk de dieren, die leven in het kamp. Hier zullen de informatieborden voor een groot gedeelte aan bijdragen. Door het plaatsen en opknappen van speeltoestellen voor kinderen, is het in eerste instantie voor kinderen aantrekkelijk om naar het kamp toe te gaan. Eerst natuurlijk onder begeleiding van de ouder(s)/verzorger(s) en wellicht later gaan kinderen op hun eigen houtje naar het kamp om elkaar te ontmoeten en samen te kunnen spelen.

Bron: Stichting Hertenkamp Vriescheloo

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.