Alle barrels kregen toegang tot Finland

Foto: Mazzelmoaze

WINSCHOTEN, REGIO – Zaterdagmorgen zijn zo’n 100 barrels vertrokken voor een rondje Botnische Golf.

Zaterdagmorgen zijn zo’n 100 barrels vertrokken voor een grensverleggende winter barrel tour door Noord Europa. Acht dagen gaan ze in een auto, ouder dan 20 jaar, raggen over steile hellingen en bergpaden, door barre kou en sneeuwlandschappen. Tijdens de Barrel Challenge krijgen de ruim 220 deelnemers diverse opdrachten, oftewel ‘Challenges’, een reeks van knotsgekke opdrachten die punten opleveren. Zo maken ze kans om de enige echte ‘The BarrelChamp’ te worden. Dit alles wordt weer georganiseerd door Rob en Meini Zweep uit Winschoten.

Vandaag kwamen de barrels met de veerboot in Turku, een stad in het zuidwesten van Finland, aan. Voordat ze Finland mochten inrijden werden de QR codes en de negatieve testuitslagen gecontroleerd. Aangezien iedereen zijn zaakjes in orde had, mochten ze het land in. Het was een lange rit door een prachtig landschap. De thermometers wezen op een zeker moment -22 aan.

Morgen gaat de reis naar Oulu, een stad in het midden van Finland, aan de monding van de rivier Oulujoki aan de Botnische Golf. 

De foto’s zijn weer ingezonden door: Mazzelmoaze. Meer foto’s vindt u HIER.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.