Barrels passeren zonder problemen de Zweedse grens

Foto ingezonden door Mazzelmoaze

WINSCHOTEN, REGIO – Zaterdagmorgen zijn zo’n 100 barrels vertrokken voor een rondje Botnische Golf.

Zaterdagmorgen zijn zo’n 100 barrels vertrokken voor een grensverleggende winter barrel tour door Noord Europa. Acht dagen gaan ze in een auto, ouder dan 20 jaar, raggen over steile hellingen en bergpaden, door barre kou en sneeuwlandschappen. Tijdens de Barrel Challenge krijgen de ruim 220 deelnemers diverse opdrachten, oftewel ‘Challenges’, een reeks van knotsgekke opdrachten die punten opleveren. Zo maken ze kans om de enige echte ‘The BarrelChamp’ te worden. Dit alles wordt weer georganiseerd door Rob en Meini Zweep uit Winschoten.

Gisteren passeerden de barrels de Zweedse grens. Er werd niet gecontroleerd, ook niet op negatieve corona-testresultaten. Het bereik was er niet goed, vandaar dat pas vanmorgen de berichten uit Zweden bij de redactie binnenkwamen. Een aantal deelnemers had met autopech te kampen. Een van hen had een andere dynamo voor zijn BMW nodig. Blij was hij toen hij deze gratis van een handelaar in Volvo’s kreeg. De man kreeg als dank een fles Jägermeister. Alle barrels kwamen gisteravond in Örnsköldsvik aan.

Ook de auto waarin fotograaf Mazzelmoaze zit heeft te kampen met een storing. Het is nog de vraag of zij vandaag op tijd op de eindbestemming: Örebro aankomen.

Foto’s ingezonden door Mazzelmoaze. HIER vindt u meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.