PI Ter Apel gaat uitbreiden en zoekt nieuw personeel

Foto: penitentiaire inrichting Ter Apel


TER APEL – De penitentiaire inrichting (PI) Ter Apel gaat opnieuw uitbreiden en is daarom op zoek naar nieuw personeel. Door meer cellen geschikt te maken voor een dubbele bezetting wordt de capaciteit uitgebreid van 434 naar 456 plekken. Hiervoor is extra personeel nodig. Om dertig nieuwe collega’s te vinden houdt PI Ter Apel maandagavond 7 maart een online wervingsevent. Geïnteresseerden kunnen dan online kennis maken met de gevangenis met een bijzondere doelgroep en vragen stellen aan diverse medewerkers die al ervaring hebben met het gevangeniswerk.

De online inschrijving is inmiddels geopend. “Al enkele tientallen personen hebben zich aangemeld”, vertelt Marloes Tuk, de communicatieadviseur van PI Ter Apel en één van de drijvende krachten achter het online wervingsevent. “Mooi dat er zoveel belangstelling is. Ik kreeg bijvoorbeeld een telefoontje van iemand die zich afvroeg of hij met zijn 51 jaar nog wel mag solliciteren. Uiteraard mag dat! Juist in de gevangenis is het een pré wanneer je de nodige levenservaring hebt.”

PI Ter Apel heeft een specifieke bestemming. Het is de enige penitentiaire inrichting in Nederland voor de doelgroep vreemdelingen in de strafrechtketen (VRIS). Dit zijn personen die niet de Nederlandse nationaliteit hebben en die in ons land een misdrijf hebben gepleegd of hiervan verdacht worden. Omdat ze geen verblijfsvergunning (meer) hebben worden ze na het uitzitten van hun straf uitgezet naar het land van herkomst. De PI is zowel een gevangenis als Huis van Bewaring.

“Zoals bekend hebben we op dit moment een krappe arbeidsmarkt. Het is dus niet eenvoudig om nieuwe collega’s te vinden”, weet Marloes Tuk. “Voor ons reden om deze arbeidsmarktcampagne te starten. Vanwege corona is een fysiek bezoek aan de gevangenis lastig, dus willen we belangstellenden online een kijkje laten nemen om ze hopelijk enthousiast te maken voor het vak. Bij serieuze belangstelling behoort een fysiek bezoek aan onze inrichting uiteraard tot de mogelijkheden om nader kennis te maken en sfeer te proeven.”

Er zijn in totaal 30 vacatures voor de functies van penitentiair inrichtingswerker, complexbeveiliger en arbeidsbegeleider. Op een speciale website (www.werkeninterapel.nl) is meer informatie te vinden over de vacatures. Op de website zijn onder andere verhalen te lezen van personen die al werkzaam zijn in PI Ter Apel. Aanmelden voor het online wervingsevent op maandagavond 7 maart, vanaf 19.00 uur, kan via het mailadres werkenbijpiterapel@dji.minjus.nl.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.