Lokale artiesten geven benefietconcert voor Oekraïne in kerkje Oudeschans

Foto: Catharina Glazenburg

OUDESCHANS – Op zaterdag 19 maart a.s. vindt in het garnizoenskerkje in Oudeschans een benefietconcert voor de slachtoffers van het oorlogsgeweld in Oekraïne plaats.


“Ik moet wat doen, we moeten wat doen, meertmoand dialectwoord,” allemaal gedachten die bij Bart Kruizinga door het hoofd gingen, terwijl hij het nieuws over de oorlog in Oekraïne volgt. “Maar wat? Natuurlijk ligt dan muziek voor de hand. Muziek verbindt, geeft mensen afleiding en steun, dat moet het zijn.” 

Daarop nam hij contact op met mensen van de Kerk Oudeschans die belangeloos wilden meewerken. Ook artiesten benaderd en gekeken wie op korte termijn een gat had in de agenda’s. En het is gelukt. Een leuke line up.

Burgemeester Jaap Velema opent de avond en wil graag meewerken aan dit initiatief. Zo ook de artiesten Klaas Spekken, Josien Bakker, Bé Schmaal en Twij Körten Twij Langen (Bart & Evert Kruizinga, Ektje Doddema & Harm Tabak). Ze gaan een twee uur durend concert geven, interactief en met gedachten bij de mensen op de vlucht en de mensen in Oekraïne. De opbrengst gaat naar 555.

Bart en de anderen hopen dat de zaal vol komt.

Info: Kerk Oudeschans, Voorstraat 33

Reserveren: Zangduo.k2@gmail.com of tel: 0597 – 532517

Aanvang: 20.00 uur

Zaal open: 19.15 uur

Toegang: vrije gift in collectebus

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.