Het eerste bewegend groene schoolplein is in Blijham

BLIJHAM- In het kader van het nationale boomplantdag en het 100-jarig bestaan van CBS “de Loopplank” maakten de leerlingen samen met het educatiecentrum de Bostuin  “het eerste bewegend groene schoolplein”. Door de lokale hoveniers werden er afgelopen weekend al heesters en boompjes gedoneerd. Maandag 14 maart was het de beurt voor de leerlingen van groep 5 tm 7 om te zorgen dat er nog meer bomen en struiken op het schoolplein kwamen.

De dag begon met een speurtocht in het Blijhamsterbos richting het Arboretum, waar de leerlingen door het echtpaar Nomden een rondleiding kregen. Vanuit het Arboretum liepen de leerlingen naar de tuinen van ouders en de Bostuin om bosjes en boompjes te rooien om deze vervolgens in potten op het schoolplein te zetten. De potten staan op verhuiskarretjes zodat ze de bomen en struiken verplaatst kunnen worden. De kinderen kunnen hier de komende weken mee aan de slag en mogen zelf hun groene schoolplein in beweging zetten. Aan de hekken hangen vrolijke potten met tulpenbollen.

Op 6 april worden de boompjes en struiken geveild en de opbrengst daarvan gaat naar een partner school in de Filipijnen.

Ingezonden door Reina Stel

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.