Cultuurfonds Groningen investeert voor ruim € 103.000,- in 33 cultuur- en natuurprojecten

Foto: Catharina Glazenburg

GRONINGEN – Het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen heeft in het eerste kwartaal van 2022 voor € 103.483 bijgedragen aan 33 bijzondere cultuur- en natuurprojecten in de provincie. 

Hieronder lichten we enkele projecten toe die kunnen rekenen op een bijdrage in het eerste kwartaal van 2022. De volledige lijst met toekenningen is te vinden op de website van het Cultuurfonds: Cultuurfonds Groningen investeert in 33 cultuur- en natuurprojecten voor ruim € 103.000


Groningen – Tango Festival Groningen 2022Stichting Tango Argentino Groningen ontvangt € 3.500 voor het Tango Festival Groningen van 21 tot en met 23 oktober 2022.Tijdens dit meerdaags festival komen liefhebbers en dansers van de tangomuziek uit alle windstreken samen om deel te nemen aan workshops en danssalons. Het festival vindt plaats op locaties in de stad Groningen.

Westerkwartier – Jubileumconcert Wandelende WoordenVrouwenkoor Donne Cantabili uit Zuidhorn kan rekenen op € 2.500 voor het een concertwandeling op 18 september 2022 ter gelegenheid van haar 35-jarig jubileum. Het programma bestaat uit drie onderdelen die met elkaar verbonden zijn door het gedicht ‘Lieve beste geachte’ van Rutger Kopland. Het koor wil met de jubileumviering verbinding zoeken met de historie, kunstenaars en andere culturele verenigingen van het dorp, de deelname aan kunst en cultuur stimuleren en een breed en gevarieerd publiek aanspreken.

Midden-Groningen – Educatieprogramma herdenkingsstenen (Stolpersteine)De Stichting Herdenkingsstenen Midden-Groningen herdenkt de omgekomen verzetsstrijders en Joodse slachtoffers van het naziregime in de gemeente Midden-Groningen met een gedenksteen (Stolperstein). Voor het bijbehorende educatieprogramma voor kinderen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen in de gemeente ontvangt de stichting € 3.000.De schoolkinderen gaan de stenen leggen in hun dorp of wijk en krijgen in de weken voorafgaand en in de weken erna uitleg over de betekenis van de stenen en de relatie met de actuele context.

Volgende vergadering 27 juni 2022

In de vergadering van 27 juni 2022 behandelt het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen de aanvragen die in het tweede kwartaal een investering krijgen. Deze voorstellen moeten uiterlijk 15 mei online worden ingediend. Een versnelde procedure geldt voor de aanschaf van instrumenten en kleding door muziekverenigingen. Kijk op www.cultuurfonds.nl/groningen voor meer informatie.De criteria waar een aanvraag aan moet voldoen, zijn te vinden op de website van het Cultuurfonds

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur en natuur te laten leven. Dankzij onze bijdragen, fondsen en prijzen ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden. Dat doen we met schenkers en makers, liefhebbers en experts, bedenkers en beschermers. En met de bijdrages van de VriendenLoterij, de Nederlandse Loterij en van al onze donateurs. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen is één van de twaalf provinciale afdelingen. 

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.