Burgemeester Klaas Sloots opent 29ste Snikkeweek

Foto: Gerda Boeijing

MUSSELKANAAL – Van 24 t/m 29 mei wordt in Musselkanaal voor de 29ste keer de Snikkeweek gehouden. Het evenement werd vanmiddag door burgemeester Klaas Sloots geopend.

De Snikkeweek is een jaarlijks festiviteit ter ere van de Snikke in Musselkanaal. Een snikke is een trekschuit of snik (snikke in het Gronings) en werd de vorige eeuw, na het gereedkomen van de veenkoloniale kanalen (nodig voor de afvoer van turf) in gebruik genomen.

Van dinsdag 24 mei tot en met zondag 29 mei is er weer reuring aan ‘t knoal! De organisatie van de Snikkeweek heeft weer een uitgebreid programma gemaakt, er is voor iedereen iets te beleven. Zo is er een markt, muziek, kermis, kanowedstrijden, lopen over het water, een braderie en uiteraard de schepen in allerlei soorten en maten.

Burgemeester Klaas Sloots verrichtte vanmiddag bij Klain Klappie de opening. Het feest werd op het Diemerplein opgeluisterd door het duo Jan en Marga en het koor Toen en Nu. Ook was er markt. Helaas gooide na de opening een hevige regenbui, die gepaard ging met veel wind, roet in het eten, waarna een aantal marktkooplieden besloot de boel in te pakken.

Voor het programma voor de rest van de week zie onderstaande flyer.

Foto’s: Gerda Boeijing

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.