Verkeerswijzer Groningen houdt snelheidsactie in gemeente Stadskanaal

Foto: Hemmo Kuiper

STADSKANAAL – Verkeerswijzer Groningen hield vandaag in de gemeente Stadskanaal lasergunacties.

Op vijf verschillende plekken in Stadskanaal is vandaag de snelheid van automobilisten gemeten. Een ludieke actie van Verkeerswijzer Groningen, om automobilisten te wijzen op de snelheid waarmee ze door Stadskanaal reden. Ook wethouder Goziena Brongers mocht vanmorgen de snelheidsmeter bedienen. Er werd niet bekeurd.

De actie werd uitgevoerd door Veilig Verkeer Nederland (VVN) en waar mogelijk met bewoners. Een persoon bedient de lasergun, de tweede noteert de snelheid en de derde staat verderop met een bord om de automobilist op de snelheid te wijzen.

De komende weken wordt de actie ook in de rest van de provincie gehouden, op 50 plekken in totaal. De snelheidscampagne bestaat dit jaar uit onder andere posters langs de wegen, een social mediacamapgne en verschillende acties op straat. Verkeerswijzer Groningen voert deze, en andere verkeersveiligheidscampagnes, in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat uit.

Over Verkeerswijzer Groningen

Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen. Onder deze naam organiseren zij verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten om het aantal verkeersslachtoffers verder terug te dringen.

Foto’s: Hemmo Kuiper

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.