Tweede verdachte steekincident Winschoten meldt zich bij de politie (Update)

Foto: Ronny

WINSCHOTEN – Een tweede verdachte van het steekincident op het Marktplein in Winschoten heeft zich bij de politie gemeld.

Zaterdagochtend om 3.30 uur vond op het Marktplein in Winschoten een steekincident plaats. De ambulance en het MMT werden opgeroepen voor medische hulpverlening. Toen de agenten op het Marktplein aankwamen troffen zij bij een horecapand een gewonde aan. Het gaat om een 61-jarige man uit Groningen. Bij de ingang van een horecaonderneming ontstond vermoedelijk een conflict. Verdachten en slachtoffer liepen hierna achter elkaar aan en even verderop is het slachtoffer meerdere keren gestoken. Hij is direct overgebracht naar het ziekenhuis om daar aan zijn verwondingen te worden behandeld.

De politie startte direct een onderzoek en er is met meerdere getuigen gesproken. De politie heeft die nacht in Hoogezand een 18-jarige man uit Sappemeer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij dit steekincident. Een tweede verdachte, waarvan de identiteit bij de politie bekend was, heeft zich inmiddels bij de politie gemeld. Het betreft een 20-jarige man uit Hoogezand. Ook hij zal worden verhoord en het onderzoek gaat verder.

Update

Het slachtoffer is de portier van Club La Luna. Hij had de twee verdachten aangesproken, omdat ze met een glas buiten stonden. Met de gemeente is een afspraak gemaakt dat bezoekers van horecagelegenheden niet met glaswerk naar buiten mogen, omdat dit in het verleden vaak stuk werd gegooid.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.