Ouderen leren veilig fietsen tijdens fietsclinic in Sellingen

Foto: Johannes Velthuis

SELLINGEN – Vanmiddag verzorgde Verkeerswijzer Groningen een gratis Doortrappen fietsclinic voor 65-plussers op 15 juni 2022 in Sellingen.


Veilig en met plezier blijven fietsen tot je 100ste is belangrijk. Fietsen heeft namelijk veel voordelen, ook voor ouderen; ze blijven langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Maar een fietsongeval zit in een klein hoekje. Er gebeuren nog veel ongelukken als gevolg van onveilig fietsgedrag. Om ervoor te zorgen dat mensen veilig kunnen blijven fietsen, organiseerde het campagneteam van Verkeerswijzer Groningen vanmiddag een gratis Doortrappen fietsclinic voor 65-plussers in Sellingen.

Ervaren instructeurs gaven voorlichting over fit en veilig blijven fietsen. Er was aandacht voor fietsvaardigheid (reactiesnelheid, zicht en een goede balans) en de deelnemers deden oefeningen met de eigen fiets. Aan de deelnemers met een e-bike gaven de instructeurs tips over het kiezen van de juiste ondersteuning en versnelling. Daarnaast was er gelegenheid om de fiets te laten controleren en indien nodig kleine aanpassingen aan de fiets te laten doen. Aan het eind van de clinic maakten de deelnemers nog een fietsrondje.

Foto’s: Johannes Velthuis

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.