Programma Diamantweek Onstwedde

Foto: Ko Kamies

ONSTWEDDE – Volgende week is het Diamantweek in Onstwedde. De hele week worden er diverse activiteiten georganiseerd.

Programma Diamantweek van 2 t/m 9 juli a.s.

2 juli  – Diamantfestival

Van 16.00 tot 22.00 uur organiseert de Handelsvereniging een gezellig festival op de Woldbrink met eten, drinken en live muziek. En natuurlijk de playbackshow voor jong en oud. 

4 juli – KIDS omloop en omloop

De start van de Kids omloop 500 m is om 19.00 uur.
De start van de Kids omloop 1500 m zal ongeveer 19.15 uur zijn.
De start en finish is aan de Dorpsstraat.

De Onstwedder Omloop wordt georganiseerd door hardloopclub HLC Onstwedde in samenwerking met Runners Stadskanaal en Handelsvereniging Onstwedde. De start is om 19.30 uur aan de Dorpsstraat.
         
5 juli – Start Fiets-3-daagse

Op dinsdag, donderdag en vrijdag 5, 7 en 8 juli kunt u deelnemen aan de fietstochten. Voor alle drie tochten is een route uitgezet van circa 30 km. U kunt inschrijven en starten tussen 16.00 en 17.30 uur vanaf Snackbar ’t Wold.

6 juli – Braderie

Tussen 13.00 en 21.00 uur is er weer de gezellige braderie aan de Dorpsstraat, Jabbingelaan en op De Woldbrink. Diverse standhouders proberen hun handelswaar aan de man te brengen en verschillende Onstwedder stichtingen, verenigingen en clubs gaan zich weer aan u presenteren. Ook Onstwedder Gaarv’n is weer van de partij voor de verkoop van broden, spekdikken en voor de demonstratie van oude ambachten. De organisatie van de jaarmarkt is in handen van evenementenbureau Oost-Groningen.


7 juli – Solex tocht

Wegens het succes van voorgaande jaren organiseert de Handelsvereniging ook dit jaar weer de Solextocht en is er een prachtige route uitgezet in het Westerwolds gebied. De starttijden zijn: 18.30 uur, 19.45 uur en 21.00 uur bij Eetcafé Gerak.

8 juli – Bingo

In Eetcafe ’t Gerak, Dorpsstraat 49 te Onstwedde. De zaal is open om 19.15 uur. Aanvang Bingo om 20.00 uur. Er is een maximum aantal plaatsen: vol = vol Er zijn fantastische prijzen te winnen van onze lokale ondernemers en in de superronde maakt u zelfs kans op de hoofdprijs: De robot stofzuiger!

9 juli – Ballonvaart

Afhankelijk van het aantal deelnemers stijgen meerdere ballonnen op, natuurlijk alleen bij geschikte weersomstandigheden zodat u optimaal van het fantastische uitzicht kunt genieten.

Bron: Onstwedde Info, klik HIER voor meer info ver de activiteiten

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.