Expositie in het gemeentehuis Sellingen

Foto: Jans Velthuis

SELLINGEN – In de maanden juli, augustus en september is er een expositie in het gemeentehuis Sellingen. Er zijn kunstwerken van Marianne en Dominique Berndt (moeder en dochter) te zien.

Marianne Berndt

Marianne is geboren en opgegroeid in Musselkanaal en woont alweer ruim dertig jaar in Alteveer. Ze is een jaar of 10 geleden begonnen met schilderen. Ze merkte dat ze naast haar drukke baan behoefte had aan ontspanning. Sinds die tijd heeft ze al veel abstracte en figuratieve schilderijen gemaakt bij Atelier RNA. Haar inspiratie doet zij vaak op tijdens wandelingen in de natuur met al haar seizoenen en facetten. Daarnaast vindt ze het leuk om te experimenteren met verschillende stijlen en materialen. Ze zoekt daarmee een verband tussen de realiteit van het landschap en haar interpretatie. Sinds kort is ze begonnen aan een nieuw thema: bloemen schilderen. Dit wil ze verder gaan uitdiepen.

Dominique Berndt

Dominique is 25 jaar en in juni 2022 afgestudeerd aan kunstacademie Minerva in Groningen. Als kunstenaar wordt zij geprikkeld door het experimenteren met materiaal, medium en texturen. In haar artistieke proces stapt zij daarom af van het traditionele canvas en gaat zij op zoek naar nieuwe dragers voor acrylverf. Het resultaat, een aantal schilderkunstige objecten die door deze verandering een heel nieuw uiterlijk krijgen en daarmee ook een nieuwe ervaring met zich meebrengen voor de hedendaagse kunst beschouwer.

Bron: Gemeente Westerwolde

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.