SchuldHulpMaatje Stadskanaal van start

Foto: Catharina Glazenburg

STADSKANAAL – Deze maand is SchuldHulpMaatje (SHM) van start gegaan in de gemeente Stadskanaal!

SHM is een landelijke organisatie die mensen met financiële problemen in een zo vroeg mogelijk stadium wil bereiken. Hiervoor leidt SHM maatjes op die mensen met geldzorgen helpt. In de gemeente Stadskanaal zijn nu 4 maatjes opgeleid. Binnenkort ontvangen zij hiervoor een certificaat.
SchuldHulpMaatje helpt!

In de gemeente Stadskanaal heeft ruim 30% van de huishoudens meerdere, langdurige betalingsachterstanden. Veel mensen schamen zich zo erg voor hun schulden, dat ze geen hulp durven te zoeken. Naar die mensen is SchuldHulpMaatje Stadskanaal op zoek!

Voor iedereen
Een maatje helpt mensen met geldzorgen: een maatje luistert, helpt overzicht te krijgen en samen een aflossingsplan te maken. Soms doet een maatje dat jarenlang. De maatjes zijn daar speciaal voor opgeleid. En die hulp kost niets. Daarbij maakt het niet uit wat het geloof, de huidskleur, de geaardheid of de afkomst is van de mensen die hulp vragen. Iedereen met financiële problemen mag contact opnemen.

Aanmelden voor hulp
Heb je zelf geldzorgen. Of ken je iemand in je omgeving die wel wat steun kan gebruiken? Aanmelden is heel eenvoudig: stuur een e-mail sturen naar onze coördinator Linda Hake: info@stadskanaal.schuldhulpmaatje.nl. Of meld je aan via www.schuldhulpmaatje.nl/locatie/stadskanaal/. Wij nemen contact op om een afspraak te maken voor een intakegesprek.

Maatjes gezocht
Ook SchuldHulpMaatje worden? Wij zijn op zoek! Informatie over de opleiding en wat het maatje-zijn precies betekent, is te vinden op schuldhulpmaatje.nl. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met onze coördinator Linda Hake. Of meld je aan via www.schuldhulpmaatje.nl/locatie/stadskanaal.

Over SchuldHulpMaatje
SchuldHulpMaatje is opgericht door kerken en is op ruim 100 locaties in 140 gemeentes in heel Nederland actief. SHM werkt samen met gemeentes, UWV, woningcorporaties, bedrijven en de kredietbank. In Stadskanaal hebben 7 kerken zich verbonden aan SchuldHulpMaatje. Een afvaardiging van deze kerken vormt het bestuur. Wij zetten ons vanuit christelijke naastenliefde in voor een samenleving waarbij het vanzelfsprekend is dat mensen elkaar helpen en hulp ontvangen.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.