Atelierroute De Beetse Ter Borg op 6 en 7 augustus 2022

Foto ingezonden door Nelleke Dragt

SELLINGEN – Het mag en het kan weer. Op 6 en 7 augustus gaat het derde zomerse kunstevenement 2022 van Kunstdorp Sellingen, de Atelierroute De Beetse en Ter Borg, weer van start.

De organisatie zit in de laatste fase van het regelwerk. Tevreden is iedereen, nu als vanouds weer zoveel locatiehouders en kunstenaars zich hebben aangemeld. Ook nieuwe inwoners uit De Beetse en Ter Borg schroomden niet om hun locatie beschikbaar te stellen. Dank zij de nieuwe locatiehouders in de voormalige Staats Bos Beheer boerderij aan de Borgerweg, en het mogen gebruiken van de Schaapskooi om deze als locatie in te richten, kan met recht gezegd worden dat natuurgebied Ter Borg ook weer deel neemt. Dat maakt de atelierroute weer compleet.

Ook met recht kan gezegd worden dat het weekend van de atelierroute de Beetse en Ter Borg, net als voorgaande jaren een mooi weekend gaat zijn in het decor van het mooie Westerwoldse landschap. Een mooie en creatieve impuls om het toerisme door middel van alle kunstevenementen in Sellingen te bevorderen. Bezoekers zijn te gast  bij reeds genoemde mooie en verschillende locaties. Waar gastvrijheid, rust, ruimte en sfeer kenmerkend zijn  in deze dagen en waar cultuur, kunst en kunstnijverheid vervloeien in elkaar en worden omarmd door prachtige natuur. Zich voortbewegend door het mooie landschap en na gekeken door enkele Schotse Hooglanders in het bijzondere Ter Borg, zal de bezoeker soms extra verrast worden vanwege de gezellige terrassen waar zachte klanken van muziek het geheel een extra  dimensie zullen geven.

De route, welke op beide dagen van 10.00 tot 17.00 bezocht kan worden, is herkenbaar aan de  vlaggen op elke locatie. De afstand, ongeveer 8 kilometer, is gemakkelijk te fietsen of te wandelen.

Voor mensen die er een weekend uit van willen maken, zijn er door de vele B&B’s en de campings in het gebied, ruime overnachtingsmogelijkheden.

In het natuurgebied Ter Borg zijn honden verboden en voor de overige gebieden geld een aanlijngebod. Alle informatie is verder te vinden en uit te printen op de site, www.atelierroutedebeetseterborg.nl

Ingezonden door Nelleke Dragt

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.