Authentieke spullen gestolen bij grenskantoor Bellingwolde

Foto: Richart Joling

BELLINGWOLDE – Bij het voormalig grenskantoor in Bellingwolde is een aantal authentieke spullen gestolen.

Het voormalig grenskantoor aan de Rhederweg in Bellingwolde gaat dienst doen als kantoor van het bedrijf Rolloek B.V. uit Ter Apel. Statenlid Richart Joling, eigenaar van Rolloek B.V., heeft in september 2020 het gebouw voor een symbolisch bedrag van de gemeente overgenomen om er een kantoor van te maken. Het gebouw is inmiddels aan de buitenkant gerestaureerd, er hangt een plakkaat van de marechaussee aan de muur en er is een slagboom geplaatst.

Als je het grenskantoor vanaf de Duitse zijde nadert valt je meteen de historische douaneauto op die naast het gebouw staat. In de auto lag een aantal authentieke douane petten en – jassen. Deze waren door een particulier aan Richart Joling geschonken. Hij was er erg blij mee. De spullen waren voor het douanekantoor een leuke aanvulling.

Onlangs zijn deze spullen gestolen. Richart hoopt dat de dief spijt krijgt en de spullen terug legt. “De dader weet hoe die het kon pakken; ik nodig de dader uit het op dezelfde wijze ongezien weer terug te brengen. Dan is iedereen weer blij”, aldus Joling. Hij heeft (nog) geen aangifte van de diefstal gedaan.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.