Man en jong meisje gewond bij bootongeval Blauwestad

Foto: Dennie Gaasendam (archieffoto)

BLAUWESTAD – Bij een bootongeval op het Oldambtmeer zijn vanmorgen een man en een jong meisje gewond geraakt.

De hulpdiensten, waaronder drie ambulances, brandweer Finsterwolde en de traumahelikopter, zijn vanmorgen rond half elf uitgerukt naar een bootongeval aan de Nieuweweg in Blauwestad. Naar verluidt was op het Oldambtmeer een sloep omgeslagen. Hierin zaten vier personen. De op drift geraakte boot heeft twee personen overvaren. Een man is met verwondingen aan een arm naar het ziekenhuis gebracht. Een jong meisje werd in een ambulance behandeld. De overige twee inzittenden, een vrouw en een kind, bleven ongedeerd.

De sloep, die zonder inzittenden was doorgevaren, is door de brandweer naar de kant gebracht.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.